Suomalaispelaaja loisti – Ruotsin 14 vuoden piina päätökseen

Ruotsalainen Malmö FF eteni ensimmäistä kertaa seurahistoriassaan jalkapallon Mestarien liigan lohkovaiheeseen.

urheilu
Malmö FF juhlii.
EPA/HELMUT FOHRINGER

Suomen jalkapallomaajoukkueen Markus Halstin edustama Malmö FF on edennyt Mestarien liigan lohkovaiheeseen. Malmö kukisti toisessa osaottelussa itävaltalaisen FC Salzburgin 3-0 ja eteni parista jatkoon yhteismaalein 4-2.

Malmön eteneminen lohkovaiheeseen oli myös merkittävää ruotsalaiselle jalkapallolle, sillä edellisen kerran ruotsalaisseura on ollut mukana Mestarien liigan lohkovaiheessa kaudella 2000-01, kun Helsingborg selvitti tiensä karsinnoista jatkoon.

Halsti oli totutusti skoonelaisten avauskokoonpanossa ja pelasi ottelussa 90 minuuttia. Viime vuosina Halsti on pelannut pääosin keskikentällä puolustavassa roolissa. Keskiviikkona suomalainen luuti kuitenkin Malmön puolustuksen keskustassa viimeisenä lukkona.

FC Viikinkien kasvatti oli useaan kertaa katkomassa Salzburgin vaarallisia hyökkäyksiä sekä peittämässä laukauksia. Tämän lisäksi Halsti muun muassa purki hankalan tilanteen rangaistusalueelta saksipotkulla ja oli tiiviisti puolustaneen joukkueen johtohahmoja.

Rosenberg osui kahdesti, Eriksson teki unelmamaalin

Malmö sai kamppailuun loistavan alun, kun Malmö-paitaan täksi kaudeksi palannut Markus Rosenberg niittasi pallon rangaistuspotkusta maaliin reilun 10 minuutin pelin jälkeen.

Kotiyleisö sai aihetta riemuun vain hetkeä myöhemmin, ja millä tavalla. Pallo ajautui Magnus Erikssonille, joka päätti hakea reilusta 25 metristä yllättävää ratkaisua suoraan ilmasta. Vasemman jalan kiskaisu onnistui täydellisesti ja painui vastustamattomasta Salzburg-maaliin.

Toisella puoliskolla Salzburg myllytti hyökkäyksiään vahvasti kohti Malmön maalia. Malmön puolustus kuitenkin kesti Halstin johdolla itävaltalaisten hätyyttelyt.

Lopulta Rosenberg katkaisi Salzburgin takaa-ajon uskomattoman viileällä tavalla. Simon Kroon pelasi pallon ruotsalaishyökkääjälle täysin vapaaseen paikkaan maalin eteen.

Monilla nousi varmasti sydän kurkkuun, kun Rosenberg ei laittanut palloa suoraan maaliin, vaan harhautti vielä Salzburg-puolustuksen sivuun ja upotti 3-0-maalin.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat