1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

KHL-kausi käynnistyy keskiviikkona

Jokerien seikkailu idässä alkaa Minskin Dinamoa vastaan. Sen jälkeen edessä on vielä 59 ottelun rupeama ennen mahdollisuutta taistella Gagarin Cupista.

Kuva: Lehtikuva

KHL:n seitsemäs kausi pyörähtää käyntiin keskiviikkona 3. syyskuuta. Tuolloin pelataan vain yksi ottelu, jossa kohtaavat jättiseurat Metallurg Magnitogorsk ja Moskovan Dinamo. 20 muuta seuraa pääsee tositoimiin päivää myöhemmin. Mukana on myös Jokerit, joka pelaa historiansa ensimmäisen KHL-ottelun kotijäällä Minskin Dinamoa vastaan.

Tällä kaudella KHL:ssä pelaa 28 joukkuetta. Viime kauden jälkeen pois jäivät Moskovan Spartak, Donbass Donetsk ja finaalissa Magnitogorskille hävinnyt Lev Praha. Uusina seuroina mukaan otettiin Jokerien lisäksi Sotshi ja aiemminkin KHL:ssä käväissyt Lada Togliatti.

KHL kuuluu Ylen radiotaajuuksilla osan Jokerien kotiotteluista yhteydessä. Jokerien kotiotteluita kuullaan Yle Puheella osana Jääkiekkokierrosta, kun niitä pelataan samaan aikaan SM-liigaotteluiden kanssa.

Kausi huipentuu helmikuussa alkaviin pudotuspeleihin, joihin pääsee kummankin konferenssin kahdeksan parasta joukkuetta. Voittaja kruunataan Venäjän mestariksi ja pääsee nostamaan Gagarin Cupia.

KHL:n historiassa Gagarin Cupin on voittanut vain neljä joukkuetta: Moskovan Dinamo ja Ak Bars Kazan kahdesti, ja Magnitogorsk sekä Salavat Julajev Ufa kerran. Suomalaisia voittajia on kaikkiaan 12. Viimeisimpänä kunnian sai viime keväänä Oskar Osala.