Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastus
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastus
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Suomalaiset lentisfanit hurmioituivat ennennäkemättömällä tavalla

Suomen lentispelejä lähtee Puolan MM-kisoihin seuraamaan peräti toista tuhatta fania. Suomalaiset ovat ostaneet maajoukkueemme alkulohkon viiteen peliin yhteensä jopa 7 000 pääsylippua.

urheilu
Suomen lentopallomaajoukkueen faneja EM-kisakatsomossa.
Ville Vuorinen

Suomen selviytyminen lentopalloilun MM-kisoihin on nostattanut maassamme ennennäkemättömän lentisbuumin. Puolassa elo-syyskuun vaihteessa alkaviin kisoihin on lähdössä peräti toista tuhatta suomalaisfania.

- Virallisen matkanjärjestämme kautta kisoihin menee tuhat henkeä. Lisäksi on omatoimimatkailijoita, ja myös pienemmät matkanjärjestäjät ja seurat tekevät omia matkojaan, Lentopalloliiton tiedotuspäällikkö Kimmo Nurminen kertoo.

Hänen mukaansa Suomen fanikatsomoihin on myyty jopa 7 000 pääsylippua. Ne käsittävät alkulohkon pelit, joissa Suomi kohtaa Brasilian, Kuuban, Saksan, Tunisian ja Etelä-Korean.

- Kiinnostus kertoo siitä, että lentopalloilulla ja maajoukkueella on faneja. Suomi on myös ensimmäistä kertaa MM-kisoissa 32 vuoteen, mikä saa ihmiset kiinnostumaan. Olemmehan olleet EM-kisoissa jo neljä kertaa peräkkäin, mutta MM-kisat on uusi juttu, ja Puolaankin on helppo mennä.

Nurminen sanoo, ettei tällaista faniryntäystä ole aiemmin koettu Suomen lentispeleissä arvokisoissa.

- EM-kisoissa on ollut hyvin faneja, mutta silloin on puhuttu sadoista katsojista, kun nyt puhutaan tuhansista. Tietääkseni tämä onkin ennätys.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat