Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

SE-Nikkanen kehuu toritunnelmaa ja povaa hyvää ensi kautta

Suomen ennätyksen Suomi - Ruotsi maaottelussa hypännyt Minna Nikkanen nautti hyppäämisestä Narinkkatorilla ja luottaa tulosten siivittävän hänet hyvään ensi kauteen.

urheilu
Minna Nikkanen
Minna Nikkanen kertoo, että SE:stä huolimatta korkeammallekin olisi päässyt.Lehtikuva

Minna Nikkanen teki seiväshypyn uuden Suomen ennätyksen 452 perjantaina olosuhteissa, jotka poikkeavat kaikista otollisimmista: kylmässä sadesäässä.

- Kylmyys näkyi ettei viimeisissä hypyissä jaksanut yhtä rennosti juosta, mutta keleihin nähden sain tosi hyvin hypättyä, Nikkanen sanoo.

Nikkanen yritti vielä Suomen ennätyksen jälkeen korkeutta 457 kolme kertaa. Hyppäjään mukaan sekään korkeus ei ollut kaukana. Seiväshyppy oli Suomi - Ruotsi -maaottelun perjantain ainoa kisatapahtuma, ja se järjestettiin Narinkkatorilla.

- Olympiastadionilla on tietysti oma tunnelmansa, mutta Narinkkatorilla katsojat olivat kivasti lähellä ja hyppypaikka oli hyvin rakennettu. Tykkään torikisatyppisistä aika paljon, Nikkanen toteaa.

Maaottelun kisa oli Nikkasen kauden viimeinen. Uudella Suomen ennätyksellä hän paransi Kalevan kisoissa elokuun alussa hyppäämäänsä, lisäksi Zürichista käteen jäi seitsemäs sija, mikä on Nikkasen uran EM-kisojen paras tulos. Tulokset lupaavat hyvää ensi kautta ajatellen.

- Jonkin aikaa lepoa ja sitten taas treenataan. Tulos ei kuitenkaan kerro, mihin pystyn maksimissa hypätä, tiedän, että on varaa, mikä lupaa hyvää. Hypyn loppua olen saanut paljon paremmaksi kuin aiemmin, Nikkanen pohtii.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat