Suora

  • Lumilautailun MC: Seiser Alm, slopestyle
  • Miesten normaalimatka, Pokljuka

Tiikereitä, sisua, peruukkeja - Suomen kapteenit salamyhkäisinä

Rakkaat viholliset Suomi ja Ruotsi iskevät yhteen yleisurheilumaaottelussa Helsingissä. TV2:n lauantain lähetys klo 19.00, Yle Puhe aloittaa jo klo 18.00.

urheilu
Jarkko Kinnunen kuvassa
Jarkko Kinnunen on valmiina maaotteluun.Lehtikuva

Perinteinen Suomen ja Ruotsin yleisurheilumaaottelu on tänä vuonna rantautunut Suomeen ja Helsingin olympiastadionille. Suomen joukkueiden kapteenit, kiekonheittäjä Tanja Komulainen ja kävelijä Jarkko Kinnunen hiovat taktiikoitaan kuntoon. Kaikkea ei edes paljasteta, mutta se on selvä, että voittoja lähdetään hakemaan.

Naisten maaottelu olisi tilastojen pohjalta kääntymässä Suomelle tiukan taistelun jälkeen, miehiä uskaisi reilun parinkymmenen pisteen tappio. Kinnusen viesti miesten joukkueelle on selvä.

- Se on vaan sellainen salajuoni, että ne saa sopivan hyvänolontunteen ja sitten me tullaan ohitse. Ruotsalaiset luulevat voittavansa meidät, mutta ovat väärässä, Kinnunen lupaa.

- Kyllä se lähtee sellaiselta tiikerilinjalta tänä vuonna, Komulainen vihjaa, mutta ei paljasta vielä enempää

Viime vuonna Jarkko Kinnunen nähtiin Tukholmassa tsemppaamassa joukkuettaan hirvitorvenkin avustuksella. Kotikentällä keinot ovat toiset. Ei kannata säikähtää, vaikka kapteenin päässä näkyisikin sinivalkoinen peruukki. Sen avulla hän aikoo innostaa myös yleisöä.

Parin vuoden takaista Suomen naisten voittoa lukuun ottamatta 2000-luku on ollut ruotsalaisnaisten hallintaa. Nyt vaakakuppi voisi kääntyä jälleen suomalaisille. Naisten kapteenin Tanja Komulaisen mukaan naisten tason nousuun löytyvät syytkin.

- Ehkä me olemme saaneet kokemusta. Joukkueessakin on niin nuoruutta kuin kokemusta, eli meilä on tasapainoinen joukkue. Myös ehkä Suomen Urheiluliiton naisprojekti on tuonut tulosta, naiset jatkavat pidempään ja olemme saaneet lisää tsemppiä, Komulainen arvelee.

Molemmat kapteenit luottavat myös siihen, että venymiset ja hyvät tulokset pari viikkoa sitten EM-kisoissa kantavat vielä hedelmää viikonlopun aikana olympiastadionillakin. Ja onhan suomalaisilla lisäksi vielä se yksi ylimääräinen kortti, joka viimeistään ratkaisee kentällä.

- Suomalainen sisu ratkaisee, molemmat painottavat.

Lauantaina lähetykset maaottelusta TV2:ssa kello 19 ja Yle Puheella kello 18.

Nina Vanhatalo
Yle Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat