Suora

  • Elävä arkisto esittää

Evilästä ”ikuinen kapteeni” – haastaa seuraavaksi Kaj Kunnaksen

Uransa tähän kauteen päättänyttä Tommi Evilää muistettiin Ruotsi-ottelussa.

urheilu
Tommi Evilä
Katso Evilän palkitseminen kuvaa klikkaamalla.

Kilpauransa päättänyttä pituushyppäjä Tommi Evilää on muistettu kauden ajan useaan otteeseen, ja niin Suomen miesten joukkueen monivuotista kapteenia muistettiin Ruotsi-ottelussakin. Kävelyjoukkueen kapteeni Antti Kempas ja naisten joukkueen kapteeni Tanja Komulainen ojensivat Olympiastadionilla katsojien hurratessa Evilälle t-paidan, jossa luki ”El Capitan”.

- Eihän tähän osannut valmistautua. Kun urheilija tekee lopettamispäätöksen, niin se rauhoittaa, mutta kaikki nämä juhlallisuudet vetävät hiljaiseksi. Tämä on ollut hieno trippi itselleni, mutta ilmeisesti myös yleisölle, liikuttuneen oloinen Evilä kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

- Olo on hieman haikea, mutta ehdottomasti hyvä. Aika aikaansa kutakin. Paljon on hienoja hetkiä ollut maaotteluissa, ja nyt ”El Capitan” -paita on ikuisesti minun.

Evilä kertoi, että hän halusi olla Suomen joukkueen kapteeni Ruotsi-ottelussa jo ennen kuin hänet valittiin tähän tehtävään vuonna 2005.

- Minulla on paljon hyviä muistoja, kuten Suomen ennätys 8,19 Göteborgissä (vuonna 2005), mutta hyviä hetkiä ovat olleet myös ne, kun joukkueena olemme voittaneet, ja minut on kapteenina kiikutettu vesihautaan.

"Kaitsu ei tiedä, minkälaisen kaverin haastoi"

Evilä on Ruotsi-ottelussa totutellut penkkiurheilijan rooliin, joka on hänen mukaansa sujunut helposti. Vielä hän ei kuitenkaan ole pudonnut penkkiurheiluun niin syvälle, että olisi alkanut tutkia tilastoja.

- Kämmenet punoittaa, kun olen taputtanut niin paljon. Tosi jännä ”kamppis” tämä on, ja loppuun asti tätä seurataan.

Seuraavaksi Evilällä riittää haasteita tanssiparketilla, sillä hän on mukana MTV3:n Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Samaiseen ohjelmaan osallistuu myös Yle Urheilun toimittaja Kaj Kunnas, joka on jo haastanut Evilän kaksintaisteluun kisassa.

- Kaitsu lähti heti haastamaan, mutta ei välttämättä kaveri tiedä, minkälaista kaveri lähtee haastamaan, Evilä varoitti ja naurahti:

- Me vedämme molemmat kieli poskessa. Mutta ihan varmasti tuo kisa jännittää.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat