1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Westerlund: ”Lähdemme tekemään pientä ihmettä”

Jokerien KHL-taival käynnistyy vain parin päivän päästä. Tähän pisteeseen on tultu pitkä matka lokakuusta, jolloin Jari Kurri aloitti suomalaisen KHL-joukkueen kasaamisen.

Kuva: Lehtikuva

Kurri nimitettiin Jokerien GM:n tehtävään viime lokakuussa. Seuranneen kymmenen kuukauden jakson aikana Helsinkiin on haalittu pelaajia viidestä maasta. Samalla organisaatiota ja hallia on valmisteltu kansainvälisen suursarjan haasteisiin.

Nyt aika runkosarjan käynnistymiseen on mitattavissa enää tunneissa. Jokerien joukkue on jo pitkälti valmis, ja lähtötilanteeseen nähden yllättävänkin lupaava.

– Lokakuussa kun tulin mukaan, niin mietin, että kyllä tästä voi tulla aika vaikeaa. Meillä oli kovat haasteet. Meillä on omat resurssit täällä ja verotus erilainen kuin Venäjällä ja muissa maissa, joten sitä kautta se oli haastavaa, Kurri muisteli Ylen Urheiluviikonlopun vieraana lauantaina.

Jokerit hankki uuden päävalmentajan, uudet maalivahdit ja uusi lähes koko puolustuksensa. Hyökkäyksessä tuttuja kasvoja on sentään vähän enemmän. Ulkomaalaispelaajia on kaikkiaan kahdeksan.

– Monelle pelaajalle oli kova juttu se, että he halusivat pelata Suomessa hyvässä valmennuksessa. He näkivät mahdollisuuden pärjätä, menestyä ja kehittyä pelaajana. Ne mahdollisuudet me tulemme tarjoamaan, Kurri kertoi.

Lupaukseen yhtyy päävalmentaja Erkka Westerlund. Leijonia viisissä MM-kisoissa ja kaksissa olympialaisissa luotsannut Westerlund on kohdannut Jokereissa uuden mahdollisuuden valmentaa maajoukkuekiekkoilijoita läpi koko talven.

– Meillä on vuoden yhdessä noin kova joukkue, noin hyviä pelaajia. On poikkeuksellista päästä valmentamaan pidemmän jakson. Maajoukkueessa on saanut olla tämän tason pelaajien kanssa lyhyempiä jaksoja, mutta nyt sitä saa tehdä päivittäin.

– Meillä on tällä hetkellä puolustajissakin kahdeksan maajoukkuetason pelaajaa. Kuusi pelaa, joten kilpailu on kovaa. Hyökkääjäpuolella on koti- ja ulkomaalaisia taiteilijoita, paljon erilaista taitoa.

Vakuuttava nimilista on saanut Kurrin luottavaiseksi. Jokerien omassa divisioonassa edelle voi ennakoida lähinnä Pietarin SKA:ta. Pudotuspeleihin helsinkiläisten pitäisi kaiken järjen mukaan yltää. Siksi tavoitteet ovat selkeät.

– Menestyä. Meillä on hyvä joukkue, ja nämä pelit jotka tässä on pelattu antoivat vielä lisää uskoa, Kurri sanoi.

– Tilanne on niin mielenkiintoinen, että kyllä me sellaista pientä ihmettä lähdemme tekemään, muotoili puolestaan Westerlund.