Faneja vuolaasti kiitellyt Dettmann Ukraina-pelistä: "Tavoitteemme on pelata susikoripalloa"

Suomen kannattajat tekivät päävalmentaja Henrik Dettmanniin ison vaikutuksen lauantai-iltana. Susijengin luotsin ajatukset kääntyivät kuitenkin nopeasti sunnuntai-illan Ukraina-peliin.

urheilu
Päävalmentaja Henrik Dettmann kentän laidalla
Ville Vuorinen

Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann joutui kääntämään USA-tappion jälkeen nopeasti katseensa sunnuntain Ukraina-peliin. Rumasta USA-tappiosta päävalmentajan mieleen jäi parhaiten 8 000 Susijengin fanin raivoisa kannustus.

- Upeat fanit ja upea tapahtuma. Upeita faneja, jotka kannustivat vielä pelin loppuhetkillä. Fanit osoittivat kunnioitusta ja arvostusta pelaajille, Dettmann kehui vuolaasti.

Paljon parannettavaa riittää kello 17 sunnuntaina alkavaan Ukraina-peliin.

- Tiedämme, että omassa esityksessä on paljon parantamisen varaa. USA-ottelussa saimme ajoittain joitain yksilösuorituksia toimimaan. Joukkuepeli jäi varastoon Ukraina-peliä varten, Dettmann sanoi sarkastisesti.

Dettmannin mukaan USA-peli toi ennen kaikkea kokemusta.

- Se on uusi peli ja uusi kokemus sunnuntaina edessä. Ukrainalla on hyvä joukkue kasassa. Ukraina oli viime vuoden EM-kisojen yksi positiivisimmista yllättäjistä. Ukraina pelaa hyvin joukkueena ja ryhmä on hyvin valmennettu. Heillä on isoja pelaajia ja erittäin hyviä takamiehiä. Ukraina on haastava vastus meille.

Päävalmentajan mukaan Suomi on altavastaajan asemassa myös sunnuntaina, mutta pelin ennakkoasetelmat ovat aivan erilaiset.

- On selvä asia, että sunnuntaina tulemme erilaisella ilmeellä. Se on aivan erilainen ennakkoasetelma, Dettmann viittasi USA-peliin.

- Tavoitteemme on pelata susikoripalloa.

Susijengin sunnuntain Ukraina-peliä voi jännittää TV2:n Yle Puheen ja Yle Areenan välityksellä. Ottelu alkaa kello 17.00 Suomen aikaa. TV2:n studio-osuus alkaa jo kello 16.40.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat