1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. urheilu

Mika Kalliolle karvas tappio viimeisellä kierroksella

Esteve Rabat kasvatti voitolla karkumatkaansa ratamoottoripyöräilyn Moto2-luokan MM-sarjassa.

Mika Kallio Kuva: EPA

Rabat lähti kisaan neljännestä ruudusta, mutta kiri voittoon Silverstonen radalla. Espanjalaista MM-sarjassa jahtaava tallikaveri Mika Kallio oli toinen ja taipui lopulta mitättömällä 0,063 sekunnin marginaalilla.

Kallio oli johdossa vielä viimeisellä kierroksella, mutta Rabat kaarsi aikansa kyttäiltyään shikaanissa ohi puoli kierrosta ennen maalia. Suomalainen oli lähellä päästä uudelleen kärkeen, mutta ylsi parhaimmillaan vain kilpakumppaninsa rinnalle.

Kallio lähti kisaan toisesta ruudusta. Paalulta lähtenyt Johann Zarco putosi neljänneksi, kun Maverick Vinales nousi kahdeksannesta ruudusta palkintokorokkeelle.

– Tiesin, että olen nopea alussa ja yritin painaa silloin. Onnistuin kiskomaan pienen eron muihin ja ajattelin, että se saattaisi riittää. Viisi kierrosta ennen loppua "Tito" alkoi ottaa kiinni ja yritin tehdä lisää eroa, mutta kierrosajat eivät parantuneet. Tiesin, että kaksi viimeistä kaksi kierrosta olisivat meidän taistelumme, Kallio kertasi kisan jälkeen.

– En löytänyt paikkaa ohittaa uudelleen ja hävisin voiton. En tietenkään ole lainkaan tyytyväinen. Johdin melkein koko kisan, mutta sitten jäimme ilman voittoa.

Voitto nosti Rabatin 233 MM-pisteeseen. Eroa Kallioon on nyt 17 pistettä. Kolmantena oleva Vinales on kaukana 50 pisteen päässä suomalaisesta.