1. yle.fi
 2. Urheilu
 3. urheilu

Kallio harmitteli voiton lipeämistä: ”Olisi pitänyt puskea rajummin tallikaveri pihalle”

Silverstonessa ajettu Moto2-kauden 12:s MM-osakilpailu muodostui todelliseksi jännitysnäytelmäksi

Esteve Rabat ajoi ruutulipulle niukasti ennen Mika Kalliota. Kuva: EPA

Mika Kallio, Esteve Rabat ja Maverick Vinales kävivät ratamoottorpyöräilyn Moto2-luokassa huikeaa kamppailua kisan voitosta, joka lopulta päättyi Kallion espanjalaisen Marc VDS -tallikaverin ”Tito” Rabatin voittoon.

Toiseksi niukalla 0,063 sekunnin erolla Rabatiin nähden jäänyt Kallio johti 18 kierroksen mittaista kisaa kuitenkin kisaa suurimman osan ajasta.

- Meillä oli tosi hyvää taistelua ja kisaa Titon kanssa, joten totta kai se harmittaa, että se päättyi nyt näin, pettynyt Kallio myönsi.

- Olin kuitenkin todella hyvässä kyydissä kisan alkupuolella ja sain jo repäistyä pientä eroa muihin, kunnes muut alkoivat kiristää vauhtiaan. Kun itsellä ei ollut varaa kiristää enää yhtään enempää ja takarengaskin luisteli muutamaan otteeseen, kaverit saivat ajettua minut kiinni, kakkosruudusta kisaan startannut Kallio jatkoi.

- Silloin tiesin, että ratkaisu tulisi jäämään viimeisille kierroksille.

Kallion ja Rabatin välinen taistelu kilpailun voitosta kävi kuumimmillaan kahden viimeisen kierroksen aikana. Sijoitukset vaihtelivat hetkittäin puolin ja toisin, kunnes Rabat nappasi Kalliosta yliotteen noin puolisen kierrosta ennen ruutulippua.

-Ohituspaikkaa ei enää löytynyt. Olisi vain täytynyt olla reilusti aggressiivisempi ja puskea Titoa rajummin pihalle parissa mutkassa.

Rabatin voiton myötä Moto2-luokan maailmanmestaruudesta tosissaan taistelevan kaksikon välinen piste-ero kasvoi 17 pisteeseen. Rabatilla on kasassa 233 pistettä, kun taas Kallion pistepussissa lepää 216 pistettä. MM-kautta on jäljellä kuuden osakilpailun verran.

- Ei se mikään katastrofi ole. Kautta on jäljellä kolmannes ja tulossa on ratoja, jotka ovat aiemmin olleet minulle hyviä. Pistetilanne voi kääntyä vielä ihan miten tahansa, joten en viitsi ottaa asiasta turhia paineita, 31-vuotias Kallio hymähti.

- Jatkossa on vain ajettava ilman virheitä, eikä nollatuloksia saa tulla.

MotoGP-kausi jatkuu kahden viikon kuluttua. Silloin vuorossa on San Marinon GP, joka ajetaan Misanon radalla Italiassa, aivan kääpiövaltion naapurissa.

Nikklas Ajo oli Moto3-luokassa kymmenes. Kisan voitti Alex Eins ennen Alex Marquezia.

Kuninkuusluokka MotoGP:ssä kuitenkin juhli jälleen Marquez, kun isoveli Marc Marquez ajoi kauden 11. voittoon 12. kisassa.

KISA, SILVERSTONE, GBR

Moto2

 1. Esteve Rabat      ESP    38.29,795
 2. Mika Kallio       FIN     +  0,063
 3. Maverick Vinales  ESP     +  0,203

MotoGP

 1. Marc Marquez      ESP    40.51,835
 2. Jorge Lorenzo     ESP     +  0,732
 3. Valentino Rossi   ITA     +  8,519

Moto3

 1. Alex Rins         ESP    38.11,330
 2. Alex Marquez      ESP     +  0,011
 3. Enea Bastianini   ITA     +  0,072
 4. Niklas Ajo        FIN     +  5,671