Huippujuoksija haluaa tuoda erikoisilla kilpailuasuillaan katsojia yleisurheilulle

Huippujuoksija Maggie Vessey hätkähdyttää yleisurheilukentillä erikoisilla kilpailuasuillaan.

urheilu

Maggie Vessey huomataan yleisurheilukentillä ulkonäkönsä lisäksi hänen kilpailuasuistaan. Vessey menetti sponsorinsa viime vuonna loukkaannuttuaan ja haluaa nyt tuoda katsojia yleisurheilulle seksikkäillä kilpailuasuilla, jotka hän on itse suunnitellut.

- Menetin New Balance -sopimukseni viime vuoden lopulla, mutta en ollut valmis lopettamaan uraani vielä. Joudut kuitenkin pukemaan jotain päälle kilpaillessa, mutta mielestäni olin mennyt shortsit ja urheilutoppi -vaiheen ohi, Vessey kertoi Yle Urheilulle.

- Koska rakastan yleisurheilua todella paljon ja halusin useampien ihmisten katsovan sitä, minun piti keksiä jotain millä tuoda katsojia.

Vesseyn asut ovatkin saaneet paljon julkisuutta hänen kotimaassaan Yhdysvalloissa. Häntä on kuvattu useisiin isoihin urheilulehtiin ja hän on todennäköisesti onnistunut tuomaan kentille katsojia, jotka eivät muuten olisi yleisurheilua seuranneet.

- On niin monta aluetta, missä yleisurheilua tarvitsisi kehittää katsojaystävällisemmäksi. Tapa millä voin auttaa, on todella luonnollinen minulle, koska rakastan muotia. Tajusin, että siinä on mahdollisuuteni tehdä jotain yleisurheilun eteen ja jatkaa kilpailemista. Aloitin piirtämään malleja kilpailuasuista.

Los Angelesissa harjoitteleva Vessey tekee yhteistyötä vaatesuunnittelija Merlin Castellin kanssa. Castell auttaa Vesseytä toteuttamaan kilpailuasut. Joskus Vesseyn luonnokset eivät käytännössä toimikaan juostessa.

- Piirrän kaikki asuni itse, mutta minulla on uskomaton muotoilukumppani Merlin Castell Los Angelesissa, joka tekee puvut. Hän auttaa myös suunnittelussa, koska pukujen tekemisessä on niin monta vaihetta.

- Vaikka haluankin pukujen olevan seksikkäitä, puku jota käytin Berliinissä oli alunperin vähän liian avoin. Se ei peittänyt takapuoltani ollenkaan ja kaula-aukko ulottui napaani asti, joten hän joutui lisäämään osia alkuperäiseen suunnitelmaani.

- En ole koskaan opiskellut suunnittelua koulussa, mutta muuten elämässäni olen aina ollut kiinnostunut muodista ja opiskellut sitä lehdistä. Olen todella luova persoona.

- Haluaisin pysyä muodin parissa juoksu-urani jälkeen, jos minulle annetaan sellainen mahdollisuus.

"Kaikkien urheilijoiden takana jokin tarina"

Vessey toivoisi useampienkin urheilijoiden yrittävän tehdä jotain erikoista tuodakseen persoonallisuuttaan esiin.

- Yleisurheilu on yksilölaji ja siinä on monia mahdollisuuksia tuoda itseään esiin. Kaikkien urheilijoiden takana on jokin tarina. Minulle tämä oli se keino, millä pystyn yhdistämään molemmat intohimoni, yleisurheilun ja muodin, sekä näyttämään ihmisille kuka olen.

Vessey on saanut sponsoritarjouksia tänä vuonna jo tulostensa ansiosta, mutta puvut ovat todennäköisesti lisänneet kiinnostusta sponsorien silmissä.

- Olen saanut uusia sponsoritarjouksia, mutten ole päättänyt mitään vielä. Haluaisin tehdä yhteistyötä jonkun kanssa, jolla on sama näkemys kuin minulla. Haluan jatkossakin suunnitella omat pukuni.

32-vuotiaan Vesseyn ennätys 800 metrillä on erittäin kova 1.57,84 vuodelta 2009. Se on kaikkien aikojen seitsemänneksi paras amerikkalaisen juoksema aika. Tällä kaudella 1.59,96 juossut Vessey uskoo pystyvänsä vielä nousemaan maailman huipulle, kunhan saa tarpeeksi kilpailuja kauteensa.

- Viime vuonna olin tosiaan loukkaantuneena ja menetin sponsorini, joten tämä vuosi on ollut vain urani uudelleenrakentamista. Haluan päästä vielä huipulle ja olla maailmassa kymmenen parhaan joukossa. Luulen pystyväni siihen, kunhan vain saan tarpeeksi kilpailuja. On todella vaikeaa saada kilpailuja 800 metrin juoksijana, koska taso on niin kova.

Annimari Korte
Yle Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat