1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Pika-aitojen entinen ME-mies aikoo palata entiselle tasolleen ensi vuonna

Dayron Robles ei ole varma pystyykö hän kilpailemaan ensi vuoden MM-kisoissa tai Rion olympialaisissa, koska hänellä ei ole maata mitä edustaa.

Kuva: YLE
Dayron Robles voitti 22-vuotiaana Pekingissä 

olympiakultaa ja rikkoi 110 metrin aitojen maailmanennätyksen ajalla 12,87. Siitä asti hänen uransa on ollut lähes alamäkeä ja vaikeuksia on ollut niin loukkaantumisten, kuin Kuuban yleisurheiluliitonkin kanssa.

Tänä vuonna Roblesin paras aika on vaatimaton 13,30, mutta ensi vuodeksi hän aikoo palata takaisin huipulle.

- Minulla on ollut paljon pieniä loukkaantumisia. Takareiteni ovat kiusanneet koko vuoden, vaikka en ole edes reväyttänyt niitä. Olen onnellinen, kun kuitenkin parannan aikojani jokaisessa kilpailussa, Robles kertoi Yle Urheilulle.

- Ensi vuonna aion olla samalla tasolla, jolla juoksin maailmanennätyksen. Teen parhaani, jotta olisin taas huipulla. Kaikki on mahdollista jos pystyn keskittymään 100 prosenttisesti harjoitteluun.

Viime vuonna Robles ilmoitti, ettei aio enää kilpailla Kuuballe. Hän pyysi Kuuban yleisurheiluliittoa poistamaan hänet maajoukkueesta, eikä ole kilpaillut arvokisoissa sen jälkeen.

- En ole heidän kanssaan missään tekemisissä. Haluan vain juosta. Se on työni. Liitto ei puhu minulle mitään ja se on hyvä, koska saan keskittyä työhöni.

Robles ei ole vielä varma pystyykö hän kilpailemaan ensi vuoden MM-kisoissa tai Rion olympialaisissa, koska hänellä ei ole maata mitä edustaa. Hän ei myöskään usko, että hänen pitäisi muuttaa mitään harjoittelussa, vaikka viime vuodet eivät olekaan sujuneet kovin hyvin.

- En ajattele mitä minun pitäisi parantaa juoksussani. Harjoittelen vain niin kuin olen aina harjoitellut. En ajattele ensi vuoden MM-kisoja tai olympialaisia. Haluan vain harjoitella rauhassa ja juosta kovempaa joka päivä.

Roblesin mukaan avain kovempiin aikoihin on vain hänen päässään, ei harjoittelussa. Hänen harjoituskaverinsa Orlando Ortega on ollut huippukunnossa tänä vuonna ja juossut ennätyksekseen 13,01.

- Minun pitää muistuttaa itseäni, miltä tuntui juosta maailmanennätys. Miltä juoksuni tuntui sinä vuonna. Haluan päästä takaisin siihen tunteeseen ja voittaa jokainen kilpailuni.

- Nyt annan Orlandon voittaa kaikki kisat. Hän on todella hyvässä kunnossa. Luulen kilpailevani paremmin hänen kanssaan ensi vuonna. Minun harjoittelulleni on hyvä, että hän juoksee kovaa. Näemme tulevina vuosina miten kovaa hän voi juosta. Hän on niin nuori ja hänen juoksunsa on vaikuttavaa. Teemme töitä joka päivä ollaksemme parhaita.