Tuore Euroopan mestari ei ole ehtinyt harjoittelemaan

800 metrin Euroopan mestarin mielestä ajat eivät merkitse mitään, jos niillä ei voita mestaruuksia

urheilu
Adam Kszczot
Adam KszczotAFP / Lehtikuva

Adam Kszczot voitti Zurichissä yllättäen 800 metrin Euroopan mestaruuden, vaikka hänen tilastoaikansa oli Ranskan Pierre-Ambroise Bossea lähes kaksi sekuntia huonompi.

Euroopan tilaston selvä ykkönen Bosse hyytyi täysin loppusuoralla ja jäi finaalissa viimeiseksi. Kszczot tiesi näin tapahtuvan, eikä lähtenyt Bossen hulluun vauhtiin.

- Lähdin Zurichiin pelkkä kultamitali mielessä. Tiesin, ettei Pierre-Ambroise pysty juoksemaan kolmea kilpailua hyvin. EM-kisat olivat tänä vuonna siitä erikoiset, että jokainen juoksu oli kova. Yhtäkään erää ei voitettu huonommalla kuin 1.48 ajalla. Yleensä arvokisoissa juostaan hitaampaa, Kszczot kertoi Yle Urheilulle.

- Finaalissa Pierre-Ambroise päätti olla jänis ja lähti juoksemaan jotain käsittämätöntä aikaa. Hän toimi hyvänä jäniksenä meille muille. Jotenkin minä päädyin kuitenkin voittamaan ja olen iloinen siitä.

- Tiesin, että olin valmistautunut EM-kisoihin hyvin. Juoksin 600 metrin testin muutama päivä ennen Zurichin 800 metrin alkueriä ja se tuntui niin helpolta, että tiesin pystyväni juoksemaan hyvänkin ajan jos olisi tarvinnut. 95 prosenttinen 600 metriäni meni 1.14,7, joka on hyvä aika varsinkin, kun sinä päivänä Puolassa oli 15 astetta ja satoi.

Kszczotin mielestä mestaruuden voittaminen on tärkeämpää kuin hyvän ajan juokseminen. Hänen kauden parhaansa viime viikonlopun Berliinin kilpailusta on 1.44,02, kun taas Bosse on juossut Euroopan kärkiajan 1.42,53.

- Mestaruus on aina mestaruus. Minusta on paljon tärkeämpää voittaa Euroopan mestaruus, kuin juosta kovia aikoja. Ajoilla ei ole mitään väliä, jos niillä ei voita mestaruuksia.

- Minulla ei ole ollut koko kautena mahdollisuutta juosta kovia aikoja. EM-kisoihin asti valmistauduin vain voittamaan siellä ja Tukholman Timanttiliigassa sää oli kamala. Viime viikonloppuna pystyin seuraamaan jänistä ja juoksin vain hyvää aikaa.

Kszczot kilpailee Brysselin Timanttiliigassa harvinaisella 1000 metrillä. Sen jälkeen ohjelmassa on enää mahdollisesti kilpailu Italian Rietissä ja Continental Cup Marokossa.

- Olen todella väsynyt, joten 1000 metriä Brysselissä tulee olemaan vaikea. Juoksen vielä kaksi kilpailua sen jälkeen. En ole harjoitellut ollenkaan Zurichin EM-kisojen jälkeen, joten en tiedä mitä niistä tulee. Voin vain toivoa pysyväni hyvässä kunnossa.

Annimari Korte

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat