Suora

  • Urheiluruutu
  • Monte Carlo, ennakkotunnelmat ja torstain huippuhetket
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, Lazio - Parma

Video: Susijengillä dramaattinen sulaminen - karvas tappio jatkoajalla

Turkki nousi jatkoajalla voittoon Suomesta koripallon MM-kisoissa. Suomi johti puoliajalla 14 pisteellä, mutta Turkki voitti jatkoajan jälkeen 77-73. Katso kooste dramaattisesta ottelusta kuvaa klikkaamalla!

urheilu
Petteri Koponen.
Turkki nousi jatkoajalla voittoon Suomesta koripallon MM-kisoissa. Suomi johti puoliajalla 14 pisteellä, mutta Turkki voitti jatkoajan jälkeen 77-73.

Susijengi joutui kokemaan karvaan tappion Turkille koripallon MM-kisoissa Bilbaossa. Suomi johti ottelua koko ajan, mutta Turkki voitti jatkoajan jälkeen 77-73, 68-68 (27-41).

Lohkon tilanne on kimurantti. Suomi voi vielä päästä jatkoon voittamalla Uuden-Seelannin torstaina.

Ottelun varsinaisen peliajan lopusta muodostui todellinen draama. Petteri Koponen pääsi heittämään vapaaheittoja Suomen johtaessa kolmella pisteellä 15 sekuntia ennen loppua. Koponen heitti kuitenkin molemmat ohi ja Turkin Cenk Akyol upotti toisessa päässä kolmosella ottelun jatkoajalle.

Jatkoajalla Suomen peli ei kulkenut ja Turkki vei tärkeät pisteet.

Suomelta löytyi Turkki-ottelussa muitakin ratkaisijoita kuin Petteri Koponen. Mikko Koivisto ja Sasu Salin onnistuivat kaaren takaa ja Tuukka Kotti korin lähellä. Sen sijaan Erik Murphy, Shawn Huff ja Gerald Lee olivat jälleen vaisuja. Teemu Rannikolla oli todella synkkä päivä. Kokenut takamies menetti jatkuvasti palloja.

Kesän 2010 MM-hopeamitalisti Turkki on sen jälkeen ollut alamäessä. Viime vuoden EM-kisoissa Suomi voitti Turkin ja Turkki päätyi lopulta 17. sijalle. Uusi päävalmentaja Ergin Ataman on uudistanut ryhmää merkittävästi.

Ottelun alussa Petteri Koponen piti jälleen koreillaan Suomea pystyssä. Muiden heittopeli oli nihkeää, mutta puolustuspäässä Turkki pystyttiin pitämään ahtaalla. Avuasneljänneksen jälkeen oltiin todella pienissä pistelukemissa Suomen johtaessa 15-10.

Toisella neljänneksellä Susijengin hyökkäyspäästä alkoi jälleen löytyä leveyttä. Esiin nousi muunmuassa aiemmissa peleissä vähän peliaikaa saanut Matti Nuutinen, jonka viidellä pisteellä Suomi lisäsi etumatkaansa. Mikko Koivisto ja Sasu Salin upottivat komeita kolmosia. Tuukka Kotti oli aiempaa tehokkaampi korin tuntumassa. Puolustuksessa Turkki pysäytettiin usein täysin ja toisessa päässä kuitattiin kolmosella.

Tauon jälkeen Suomi tuli hiukan vaisusti kentälle. Palloja menetettiin ja Turkki pääsi kaventamaan. Turkkilaiset pääsivät kolmannella jaksolla jo kolmen pisteen päähän, mutta Sasu Salin upotti viimeisisllä sekunneilla kolmosen, jonka turvin Susijengi pääsi päätösneljännekselle kuuden pisteen johdossa.

Päätösneljänneksellä näytti jälleen vaikealta, kun Turkki nousi kahden pisteen päähän. Nuutisen ja Koposen kolmosilla Suomi pysyi kuitenkin edellä aivan viime sekunteihin asti.

Koponen oli jälleen Susijengin paras pistemies 17 pisteellä. Salin heitti 15 ja Koivisto 11 pistettä. Pitemmästä kalustosta Lee jäi nollille, Huff heitti vain kaksi ja Murphy kuusi pistettä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat