Gatlin: Boltin käyttäytyminen on huono asia yleisurheilulle

USA:n Justin Gatlin toivoisi Jamaikan Usain Boltin asettuvan kanssaan lähtöviivalle Brysselin Timanttiliigan kisassa. Viivalle asettuu Boltin poissaolosta huolimatta äärimmäisen kovia juoksijoita.

urheilu
USA:n Justin Gatlin tuulettaa kilpailun voittoa.
USA:n Justin Gatlin tuulettaa Monacossa.EPA / Sebastien Nogier

Usain Bolt kilpaili vain kaksi kertaa henkilökohtaisella 100 metrillä tänä vuonna ja on välttänyt muiden huippujen kohtaamista. Justin Gatlinin mielestä muiden välttely huonosta kunnosta huolimatta on huono asia yleisurheilulle.

- Mielestäni se on huono asia yleisurheilulle. Ihmiset haluavat nähdä hänen kilpailevan. On myös väärää mainontaa laittaa hänet kaikkiin mainoksiin niin kuin täällä ja sitten ilmoittaa, ettei hän tulekaan, Gatlin kertoi Yle Urheilulle.

- Fanien olisi aika tulla vastaan ja sanoa, että he eivät osta lippuja jos näin käy koko ajan. Bolt on suurin syy miksi he ostivat liput. Fanit haluavat tulla katsomaan hyvää kisaa ja nyt tunnen, että on minun vastuullani antaa heille se hyvä kilpailu.

"Hän haluaa olla se Bolt, joka on ylivoimainen"

Jamaikan pikajuoksijat ovat aina vältelleet toistensa kohtaamista ennen arvokilpailuja. Bolt ja Blake välttävät kovia kilpailuja, koska eivät halua hävitä. Gatlinin mielestä kova kilpailu on hyväksi kaikille ja hän toivoisi juoksevansa parhaita vastaan jokaisessa kilpailussa.

- Haluaisin Boltin olevan mukana kisassa. Kun hän on saanut tarpeekseen yli 100-vuotiaan miehen ja gepardin kanssa kilpailemisesta, hän voisi tulla radalle ja kilpailla minua vastaan.

- En sanoisi, että hän pelkää häviämistä. Hän on fiksu eikä kisaa, kun ei ole hyvässä kunnossa. Vuoden alussa hän puhui maailmanennätysten rikkomisesta 200 metrillä tänä vuonna, mutta en usko, että hän edes juoksi 200 metriä tänä vuonna.

- Monet miehet juoksevat kovaa tänä vuonna. On paljon 9,9 ja 9,8 juoksijoita. Radalle heidän kanssaan tuleminen olisi tyhmää, koska Boltin pitäisi todella laittaa kaikkensa peliin Hän ei halua olla se Bolt joka taistelee maaliviivalla. Hän haluaa olla se Bolt joka on ylivoimainen ja se ei olisi tapahtunut tänä vuonna.

Brysselissä hurjan tasokas 100 metrin kilpailu

Brysselin Timanttiliigan 100 metriä tulee olemaan tasollisesti kovin 100 metriä, joka Timanttiliigassa on koskaan juostu. Viivalla ovat Gatlinin lisäksi Asafa Powell, Tyson Gay, Nesta Carter, Michael Rodgers, Kim Collins, James Dasaolu, Richard Thompson ja Kemar Bailey-Cole.

Jokaisen kilpailijan ennätys on alle 10 sekuntia ja huonoin ennätys löytyy maailmanmestari Kim Collinsilta ajalla 9,96. Justin Gatlin on maailman nopein tänä vuonna ajalla 9,80.

- Siitä tulee loistava kilpailu. Monella meistä on mahdollisuus voittaa Timanttiliiga, joten se tekee kilpailusta vieläkin kovemman ja uskon kaikkien valmistautuneen hyvin. Tekniikkani tuntuu hyvältä ja olen valmis juoksemaan hyvän ajan.

- Voittaakseen Timanttiliigan on voitettava perjantain kilpailu. Minun on siis mentävä sinne ja pidettävä muut takanani.

Gatlin mukana myös 200 metrillä

Gatlin juoksee perjantaina myös 200 metriä. Hän yllätti kaikki Monacon Timanttiliigassa juoksemalla kauden kärkiajan ja ennätyksensä 19,68 kauden toisessa 200 metrin kilpailussaan.

- Minua jännittää 200 metrin kilpailu enemmän. En ole koskaan juossut kahta kisaa niin lähekkäin. Järjestäjä sanoi, että siinä olisi tunti väliä, mutta luulen sen olevan vain puoli tuntia. En kerkeä edes juttelemaan kenellekään 100 metrin jälkeen, vaan menen hierojan luokse jalkojen ravisteluun ja suoraan takaisin radalle. Toivottavasti se toimii hyvin.

- Monaco oli ensimmäinen kansainvälinen 200 metriäni pitkään aikaan. Valmentajani sanoo aina harjoituskaudella, että tulen juoksemaan 200 metrisiä, joten joudun harjoittelemaan niitä varten. Joka vuosi kausi menee ohi, enkä ole juossut 200 metriä, joten hän vain aina huijaa minua.

- Uskoin näin olevan tänäkin vuonna. Hän todennäköisesti yleensä sanoo managerilleni, ettei laittaisi minua 200 metrille. Monacossa he kuitenkin antoivat minun juosta 200 metriä ja yllätin aika monet. Yllätin itsenikin vähän. Uskon 200 metristen juoksemisen auttavan minua tulevaisuutta varten. Annimari Korte

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat