Suora

  • Urheiluruutu

Roger Federeriltä upea nousu: selätti kaksi erätappiota ja ottelupalloa

Roger Federer jatkaa US Openin välieriin taisteltuaan komean viiden erän voiton Gael Monfilsista.

urheilu
Roger Federer ja Gael Monfils
EPA

Federer onnistui varhain perjantaina aamulla Suomen aikaa tempussa, jonka hän oli tehnyt viimeksi 14 vuotta sitten. Ranskalainen Monfils oli jo 2-0-eräjohdossa, mutta Federer nousi näin suurelta takamatkalta voittoon kahdeksannen kerran urallaan Grand Slam -turnauksissa.

Monfils oli ottelun alussa huomattavasti terävämpi ja sai puoli-ilmaisia pisteitä turhautuneen Federerin helpoista virheistä.

– Tiesin, että maaliviiva oli Gaelillakin vielä kaukana, ja että voisin pelata parempaa tennistä, Federer sanoi.

Monfilsin kaksi ottelupalloa olivat lopulta ottelun käännekohta. Molemmat jäivät hyödyntämättä ja heti perään Federer nousi neljännen erän voittoon sekä mursi Monfilsin syötön viidennen alussa. Samalla ranskalaisen taso kääntyi laskuun ja Monfils syötti kaikkiaan kymmenen kaksoisvirhettä.

Ottelun 11 viimeisestä pelistä yhdeksän meni sveitsiläisen nimiin.

– Kahden ottelupallon kohdalla ajattelin, että tämä oli tässä, viimeinen piste. Tärkeintä olisi hävitä taistellen, eikä antaa helppoa pistettä. Syötin hyvin ja pysyin mukana taistelussa, ja jotenkin käänsin ottelun.

– Viidennessä erässä tunsin oloni loistavaksi. Pelasin koko ajan paremmin ottelun edetessä.

Välieräpaikka on Federerin 36. Grand Slam -turnauksissa ja ensimmäinen US Openissa kolmeen vuoteen. Seuraavaksi sveitsiläinen ottaa mittaa Marin Cilicistä ottelussa, jonka voittaja kohtaa loppuottelussa Novak Djokovicin tai Kei Nishikorin.

Lähteet: AP, Reuters

Suosittelemme

Tuoreimmat