Yleisurheilun ylivoimaisin urheilija toivoisi enemmän kilpailua

Valerie Adams on yleisurheilun selvästi ylivoimaisin urheilija. 29-vuotias uusiseelantilainen on voittanut 55 kilpailua putkeen. Voittoputki alkoi elokuussa 2010 ja loppua ei ole näkyvissä.

urheilu
Valerie Adams
ANDY RAIN / EPA

Adams on voittanut kaiken mahdollisen. Hän on nelinkertainen maailmanmestari, kolminkertainen hallimaailmanmestari, kaksinkertainen olympiavoittaja ja kolminkertainen Kansanyhteisön mestari. Silti hänellä riittää motivaatiota tavoitella viidettä maailmanmestaruutta ja kolmatta olympiakultaa.

- Uuden-Seelannin edustaminen pitää minut motivoituneena. Haluan voittaa maalleni. Rakastan kuulantyöntöä, joten jo sekin riittää motivaatioksi. Rakastan myös kilpailemista, olen todella kilpailuhenkinen ihminen, Adams kertoi Yle Urheilulle.

Adamsin ennätys viime vuodelta on 20,98 metriä. Tänä vuonna hän on työntänyt 20,67. Maailmantilaston toisella sijalla oleva Christina Schwanitz on työntänyt 20,22 ja kolmannella sijalla oleva Michelle Carter 19,80. Adams ei aliarvioi vastustajiaan, vaikka suurin osa kilpailee eri metriluvulla.

- Vaikka olenkin hyvässä kunnossa ja voittamaton, tänä vuonna on ollut kilpailuja joissa joku on ollut lähellä. Minun pitää pysytellä kaksi askelta muiden edellä, jottei kukaan yllättäisi.

- Tämä vuosi on ollut mielenkiintoinen, koska ei ole ollut arvokisoja. Ensi vuosi tulee olemaan erilainen ja tytöt antavat minulle varmasti vieläkin kovemman vastuksen. Toivon heidän rupeavan haastamaan minua joukolla ja työntämään yli 20 metriä.

193-senttinen Adams on kuin luotu kuulantyöntäjäksi tai koripalloilijaksi. Hänen 18 sisaruksestaan kolme on ammattikoripalloilijoita. Heistä menestynein, Steven Adams, pelaa NBA:ssa Oklahoma City Thunderissa ja oli NBA:n varaustilaisuuden ensimmäisen kierroksen kahdestoista varaus viime vuonna.

- Olen todella ylpeä veljeni menestyksestä. Valitettavasti vanhempamme eivät ole koskaan nähneet lastensa menestystä, sillä he ovat kuolleet. Siitä on jo vuosia.

Lontoon olympialaisissa Adams saavutti alunperin vain hopeaa, mutta Nadzeija Ostaptshukin jäätyä kiinni dopingista, Adams sai kultamitalinsa kuukauden myöhässä. Ennen uransa lopettamista Adams haluaa vielä puolustaa vaikeuksien kautta saavutettua kultamitaliaan.

- Urani suurin tavoite on puolustaa olympiakultaani Riossa. Jumala siinä auttakoon, mutta yritän parhaani.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat