Olympiavoittaja Richards-Ross maailmantilaston toiseksi vain kolmen kuukauden harjoittelulla

Lontoon 400 metrin olympiavoittaja Sanya Richards-Ross loukkaantui viime vuonna, eikä päässyt harjoittelemaan ennen kuin huhtikuussa. Silti Richards-Ross juoksi Yhdysvaltain mestaruuskisoissa 400 metriä huikeaan aikaan 49,66, joka sijoittuu maailmantilastossa toiselle sijalle.

urheilu
Richards-Ross
EPA

- Kauteni on mennyt paljon paremmin kuin odotin. En pystynyt aloittamaan harjoittelua ennen kuin maaliskuussa, joten en tiennyt yhtään mitä odottaa, Richards-Ross kertoi Yle Urheilulle.

- Olen todella iloinen ollessani taas 49 sekunnin kunnossa ja olen pystynyt voittamaan isojakin kilpailuja. Odotan innolla ensi vuoden MM-kisoja ja Rion olympialaisia.

Richards-Ross on nelinkertainen olympiavoittaja ja viisinkertainen maailmanmestari. Kolmen kuukauden juoksuharjoittelulla 49 sekunnin 400 metriä on uskomaton suoritus jopa niin menestyksekkäälle urheilijalle. Richards-Ross sanoo kaiken menestyksen olevan hänen valmentajiensa ansiota.

- Kaikki on valmentajieni ansiota. Minulla on loistavat valmentajat, jotka todella uskovat minuun. Olemme tehneet kovasti töitä.

- Niin kovaa, että varmaan pyörtyisit jopa katsoessasi harjoituksiani. Harjoittelin kovaa, koska halusin vielä juosta tänä vuonna ja olen todella onnellinen hyvistä ajoistani.

Richards-Ross juoksi viime vuonna loukkaantuneena hänelle vaatimattoman ajan 51,43. Koko vuoden kiusannut varvasvamma leikattiin, mutta leikkaus jouduttiin uusimaan sen epäonnistuttua.

- Varpaani leikattiin viime vuonna, mutta ensimmäinen leikkaus ei mennyt kovin hyvin. Isovarpaani ei liikkunut ollenkaan, enkä voinut työntää eteenpäin juostessa.

- Varvas leikattiin uudestaan, mutta se on vieläkin kipeä. Tosin se tuntuu paremmalta jokaisessa kisassa.

Richards-Ross on jo voittanut lähes kaiken mahdollisen, mutta hänellä riittää menestyksen nälkää. Hänen uransa loppupuolen suurimmat tavoitteet ovat maailmanmestaruuden ja olympiakullan uusiminen.

- Ensi vuonna haluan voittaa maailmanmestaruuden uudestaan ja toivottavasti juoksisin 48 sekuntia taas.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat