1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Berruton luotsaama Italia pinteessä, Korea meinasi kaataa Brasilian

Lauantain muhkea 12 pelin päivä päättyi yllätyksiin MM-lentopallossa. Odotusten vastaisilla lopputuloksilla on merkitystä sekä Suomen että Italian maajoukkueille.

Kuva: Yle

KATOWICE. Etelä-Korea hävisi Brasilialle lentopallon MM-kisoissa vain 2-3 ja otti yhden sarjapisteen.

Mauro Berruton valmennustiimin luotsaama Italia on vaaravyöhykkeessä ja sen kisat saattavat jopa päättyä sunnuntaina alkulohkoon.

Krakovassa, kovassa D-lohkossa nollakerholaisena ollut Puerto Rico aiheutti kisojen toistaiseksi suurimman yllätyksen kaatamalla Italian 3-1. Ranska (10p) ja Iran (8p) ovat varmat jatkajat ennen päätöskierrosta.

USA (6), Italia (5), Belgia (4) ja Puerto Rico (3) ratkovat kaksi muuta paikkaa. Sunnuntaina aluksi Ranska kohtaa Belgian. Tammikuun MM-karsinoissa karsinnan huipennuksessa Belgian 3-2 voiton tiedettiin takaavan molemmille MM-paikan.

Kuinka ollakaan, peli päättyi juuri näin. Ranska voisi nyt auttaa Belgiaa.

Jos se jeesaa naapurin pyhän päiväpelissä jatkoon, niin tulos kuitenkin rasittaa Ranskaa välisarjassa.

Illansuussa Iran saa vastaansa Puerto Ricon. Illalla lyövät yhteen Italia ja USA. Mielenkiintoa riittää, jos Belgia on yllättänyt Ranskan tai Puerto Rico Iranin.

Neljän kärki saa ensi viikon välisarjassa vastustajikseen Wroclawin lohkosta Puolan, Argentiinan ja Serbian. Viimeinen paikka ratkeaa sunnuntaina ensimmäisessä kamppailussa Australia - Venezuela. Kamerun on ulkona, vaikka vei lauantaina ensimmäisen erän Puolalta.

Näistä kahdeksasta välisarjalaisesta ainoastaan kolme parasta etenee turnauksen kuuden joukkueen puolivälieräkamppailuihin. Puolivälierät pelataan kahdessa kolmen joukkueen lohkossa. Kovia maita jää varmuudella kisojen kärkikuusikon ulkopuolelle.

Suomi jännittää yhä

Etelä-Korea ahdisti toden teolla Brasiliaa ja nappasi yhden sarjapisteen. Tilanne kiristyi. Ennen päätöskierrosta Brasilialla on 11, Saksalla 9, Kuuballa 6, Suomella 5, Korealla 4 ja Tunisialle 1 piste.

Suomi jatkaa varmuudella, jos se lyö Tunisian. Myös 3-2 riittää, vaikka Korea löisi illansuussa Saksan. Tasapisteissä Suomi on parempi, koska sillä on enemmän voittoja.

Jos tulee tappio, niin silloin Korea voi Saksa-voitollaan pudottaa Suomen jatkosta.

On selvää, että Suomi ei jatka välisarjassa Katowicessa eli nykyisessä kisakaupungissa. Jos pelit jatkuvat, niin tie vie Wroclawiin joko lohkokolmosena tai - nelosena. Myös viidennen sijan myötä tuleva kotimatka on mahdollinen.

Lohkon ykkönen ja kakkonen pysyvät Katowicessa. Vastustajat välisarjaan ovat tiedossa: Venäjä, Kanada, Bulgaria ja Kiina.

Välisarjan pelipäivät ensi viikolla ovat ke, to, la ja su. Alkulohkosta jatkaessaan kolmosena Suomen peli alkaisivat illoittain klo 17.40 ja nelosena klo 20.25.

Mikko Hannula