Suora

  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Urheilustudio
  • Cortina d'Ampezzo, naisten syöksylasku
  • Chaux-Neuve, yhdistetyn mäkiosuus
  • Yhdistetyn MC: Chaux-Neuve, mäkiosuus
  • Wengen, miesten syöksylasku
  • Alppihiihdon MC: Wengen, miesten syöksylasku
  • Otepää, sprintit
  • Ampumahiihdon MC: Naisten viesti, Ruhpolding
  • Ruhpolding, naisten viesti

Huuhkajilta upea nousu voittoon – Riski teki tärkeät maalit

Suomen jalkapallomaajoukkue aloitti EM-karsintansa 3-1 voitolla Färsaarista. Riku Riski teki toisella jaksolla kaksi maalia. Roman Eremenko kaunisteli lukemia komealla vedollaan.

urheilu
Suomen maajoukkueen Teemu Pukki (oik.) ja Färsaarten Odmar Faerö (vas.) kamppailevat pallosta.
Suomen maajoukkueen Teemu Pukki (oik.) ja Färsaarten Odmar Faerö (vas.) kamppailevat pallosta.Lehtikuva

Suomen jalkapallomaajoukkue aloitti vuoden 2016 EM-lopputurnaukseen tähtäävät karsintansa sunnuntaina Färsaarten vieraana. Suomi voitti ottelun 3-1, vaikka oli ensimmäisen jakson jälkeen tappiolla. Suomi oli avausjaksolla aktiivinen ja pyöritti peliä. Joukkue prässäsi varsin aggressiivisesti ja hallitsi tapahtumia. Färsaarten maalivahti Gunnar Nielsen pääsi esittelemään parasta osaamistaan torjuessaan Teemu Pukin ja Riku Riskin terävät vedot.

Riski oli mainiolla pelipäällä ja järjesteli Roman Eremenkolle hyvän paikan noustaan vahvasti oikealta. Riskin takaviistoon tullut syöttö löysi Eremenkon, mutta tämän sijoitus tuli liiaksi keskelle ja Nielsen torjui.

Huolimatta Suomen hallinnasta, karkasi Färsaaret avausjakson lopulla 1-0 johtoon. Christian Holst hyödynsi Huuhkaja-kippari Niklas Moisanderin karmaisevan harhasyötön ja sijoitti alakulmaan. Moisander syötti lähes käsittämättömästi suoraan keskelle tyhjään tilaan ja Holst oli ensimmäisenä paikalla.

Toisella jaksolla Suomi jatkoi kärsivällisesti siitä, mihin avausjaksolla jäi. Päävalmentaja Mixu Paatelainen ei tehnyt hätäisiä vaihtoja, vaan luotti samaan ryhmään kuin avausjaksolla.

Suomi nousi tasoihin 53. minuutilla. Teemu Pukki ohjasi rangaistusalueelle tulleen korkean irtopallon Riku Riskin ulottuville ja tämä täräytti kääntölaukauksen pompusta takakulmaan.

Tasoituksen jälkeen Suomella oli onneakin matkassa. Kari Arkivuo pyrki katkaisemaan matalaa keskitystä, mutta ohjasi pallon suoraan kohti omaa maalia. Arkivuon ja Suomen onneksi pallo ponnahti takaisin ylärimasta.

Suomi haki aktiivisesti johtomaalia ja yritys palkittiin 78. minuutilla. Pukki otti pallon haltuunsa rangaistusrajan tuntumassa, pelasi itsensä vetopaikkaan ja haki vedollaan alakulmaa. Färsaarten maalivahti Gunnar Nielsen torjui eteensä, mutta terävästi paikalle sännännyt Riski sivalsi paluupallon verkkoon.

Vain muutaman minuutin päästä Riskin maalista Suomi teki jo illan kolmannen maalinsa. Roman Eremenko sai pallon Arkivuolta, pelasi oikean jalkansa vapaaksi ja pyssytti komeasti noin 20 metristä takayläkulmaan.

Suosittelemme

Tuoreimmat