Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Uskomaton putki poikki – tenniksen historiankirjoihin uusi Grand Slam -voittaja

Marin Cilic ja Kei Nishikori katkaisivat Novak Djokovicin, Rafael Nadalin ja Roger Federerin yli yhdeksän vuoden finaaliputken Grand Slameissa. Cilic jyräsi ensimmäisessä Grand Slam -finaalissaan toisen keltanokkafinalistin, Japanin Kei Nishikorin.

urheilu
Marin Cilic
Marin Cilic on Wimbledonin finalisti (v. 2017) ja US Openin (v. 2014) voittaja.EPA

Vielä vuosi sitten dopingrikkomuksen vuoksi neljän kuukauden kilpailukiellossa ollut kroatialainen Marin Cilic on valloittanut tenniksen Yhdysvaltain avoimen turnauksen. Cilic jyräsi maanantai-illan loppuottelussa Japanin Kei Nishikorin suoraan kolmessa erässä luvuin 6-3, 6-3, 6-3.

New Yorkin finaali oli molemmille pelaajille ensimmäinen Grand Slam -tasolla. Cilic, 25, käsitteli paineet ja jännityksen paremmin ja näytti heti ensimmäisessä erässä Nishikorille kaapin paikan. Kovasyöttöinen Cilic vei avauserän nimiinsä puolessa tunnissa.

Nishikori sai pelinsä paremmin uomiin finaalin edetessä, mutta ei pystynyt pysäyttämään turnauksessa sijalle 14 sijoitettua Ciliciä. Kroatialainen voitti uransa ensimmäinen Grand Slam -tittelin lopulta tunnin ja 54 minuutin urakoinnin jälkeen.

- On täysin uskomatonta, että olen nyt Grand Slam -mestari. Olen unelmoinut tästä koko elämäni ja yhtäkkiä viimeisten päivien aikana kaikki alkoi muuttua, Cilic kertoi ottelun jälkeen.

Cilicistä tuli voiton myötä ensimmäinen kroatialainen Grand Slam -mestari 13 vuoteen. Cilicin valmentaja Goran Ivanisevic valloitti Wimbledonin vuonna 2001.

Cilic ja Nishikori päättivät samalla Novak Djokovicin, Rafael Nadalin ja Roger Federerin yli yhdeksän vuotta kestäneen valtakauden Grand Slameissa. Joku kolmikosta oli peräti 38 Grand Slam -turnauksen finaalissa putkeen.

- Tämä merkitsee minulle kaikkea. Tämä on valtava saavutus ja hieno hetki minulle, tiimilleni ja kaikille ympärilläni oleville, jotka ovat tukeneet ja uskoneet minuun, Cilic hehkutti.

Lähteet: Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat