Suora

  • Urheilustudio MM-hiihdot 2.3.
  • Naisten 10 km (v)
  • Urheilustudio MM-hiihdot 2.3.
  • Lumilautailun paripujottelu

Lisäpeliaikaa hamuava Esko: Meillä on mahdollisuus voittaa

Suomen miesten lentopallomaajoukkue kohtaa torstaina Kanadan MM-turnauksessa. Suomen kokenut passari Mikko Esko näkee, että murskatappio Venäjälle ei horjuta sinivalkoisia. Eskolle itselleen lisäpeliaika kelpaisi mainiosti.

urheilu
Suomi - Tunisia MM-lentopallossa
Katso Suomen ja Kanadan välistä ottelua klikkaamalla kuvaa.

*WROCLAW. *Suomen lentismiesten päät olivat painuksissa Venäjälle kärsityn musertavan tappion jälkeen. Ilmeet ja eleet humisivat tyhjyyttä. Suomella on kuitenkin heti torstaina mahdollisuus kääntää ilmeet iloisiksi, kun jatkolohkossa vastaan astelee Kanada.

Suomi ja Kanada pelasivat kesällä maailmanliigassa samassa lohkossa. Lisäksi joukkueet valmistautuivat MM-turnaukseen yhdessä ja pelasivat harjoitusotteluita. Maailman rankingissa sijalla 16 oleva vastustaja on siis tuttu.

- Vastus on nyt ihan erilainen. Ei päästy Venäjä-ottelussa missään vaiheessa lähelle. Tunne on tyhjä, ei tunnu oikein miltään näin selkeän tappion jälkeen. Tämä unohdetaan nopeasti, Suomen passari Mikko Esko toteaa.

- Tunnetaan Kanada hyvin. Aika tasaista vääntöä on aikaisemmin ollut. Kanada on ollut pikkuisen edellä. Torstain ottelusta voi odottaa millaista vaan. Hakkuri Gavin Smith on tosi fyysinen, siihen pitää panostaa, että hän ei pääse juhlimaan. Kanada on kuitenkin sellainen vastustaja, että meille riittää oma hyvä pelaaminen. Pelataan hyvin niin meillä on mahdollisuus voittaa.

Suomen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo on pyörittänyt ahkerasti pelaajarulettia MM-turnauksen aikana. 36-vuotias Mikko Esko on pelannut turnauksessa tähän asti pari kokonaista ottelua. Vastuu on siis jakautunut toisen passarin Eemi Tervaportin kanssa.

- Rehellisesti voin sanoa, että mieluummin sitä pelaisi kuin istuu vaihdossa. Kunnioitan tietysti valmentajan ratkaisua. Turnaus on pitkä ja paljon pelejä. Olen saanut muutaman kokonaisen ottelun pelata. Kaikilla pelaajilla on pelituntumaa, joten se on hyvä asia. Jos on tarvetta, niin vaihdosta voi ottaa aina uuden pelaajan kentälle.

- Joukkueessa on hyvä henki. Meillä pelaajilla on pitkä yhteinen taival takana. Meillä ei painu päät tällaisesta Venäjä-tappiosta. Se on meidän voimavara, mikä on meitä kantanut tärkeillä hetkillä.

Lähetys Suomi - Kanada -ottelusta alkaa TV1:llä ja Yle Areenassa kello 17.10. Yle Puheessa lähetys käynnistyy kello 17.30.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat