Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kommentti: MM-seikkailusta kohti Rion rantoja

Suomen pelaajien ilmeistä ja eleistä näkyy helpottuneisuus Bulgaria-ottelun jälkeen. Pitkä turnaus on takana ja kotiin voi lähteä voitto taskussa tasapainoisen esityksen jälkeen.

urheilu
Suomen lentopallomaajoukkue.
Lehtikuva

*WROCLAW: * Kaksi viikkoa kestäneestä MM-seikkailusta jäi positiivinen mielikuva.

Suomen ensimmäinen viikko oli hurmoksentäyteinen. Voitot Kuubasta ja Etelä-Koreasta nostivat esiin huuman sekä joukkueessa että kannattajissa. Tunnelma Katowicessa maailmanrankingin ykköstä Brasiliaa vastaan oli huikea. Pelillisesti Brasilia oli Suomen kanssa ongelmissa. Kolme edellistä MM-turnausta voittanut Brasilia jyräsi kuitenkin voittoon erien lopuissa. Saksa teki saman seuraavana päivänä. Ratkaisevaksi jääneessä kolmannessa erässä germaanit jylläsivät jatkopalloilla erävoittoon, josta Suomi ei enää toipunut.

Suomen joukkueen konkarilibero Timo Tolvanen aprikoi ennen Kiina ja Bulgaria -otteluita, että millainen vaikutus tuolla Saksa-tappiolla oli sinivalkoisten henkiselle puolelle. Saksa on suurin piirtein samantasoinen joukkue kuin Suomi, ja on lähellä päästä kuuden parhaan joukkoon turnauksessa (kirjoitushetkellä jatkopaikan ratkaiseva Saksa - Kanada -ottelu on vielä pelaamatta). Suomi voisi olla samassa tilanteessa kuin Saksa. Tähän voisi vielä lisätä Kanada-ottelun, jossa vastustaja oli niin ikään vahvempi erien ratkaisupalloissa.

Suomi on lopputuloksissa yhdeksäs tai yhdestoista. Ehdottomasti hieno saavutus, onhan kyseessä suuren palloilulajin MM-kisat. Parasta tässä on kuitenkin se, että kymmenen tietämillä heiluva sijoitus tulee esityksillä, joissa on vielä parannettavaa. Kisoihin mahtui hyviä otteluita, mutta vastaavasti myös heikompia pelejä, kuten Kiinaa vastaan. Ajatelkaa, jos tilanne olisi se, että Suomi pyörisi samoilla sijoilla täydellisellä pelillä.

Rio de Janeirossa pidettäviin olympiakisoihin pääsee 12 lentopallojoukkuetta. Loppusijoituksesta voisi nyt vetää johtopäätöksen, että Suomi kuuluu tuohon joukkoon. Kaiken lisäksi Suomi on MM-kisojen eurooppalaisista joukkueista kuudenneksi paras. Eurooppalaisia pääsee olympiakisoihin viidestä kuuteen. Maksimissaan seitsemän. Karsinnat ovat tietenkin oma lukunsa, ja olympiarima on korkealla kuin Wroclawin Satavuotishallin katto (42m). MM-kisojen perusteella päävalmentaja Tuomas Sammelvuo joukkoineen on kuitenkin löytänyt tikkaat, joiden avulla kattoon kurkotus on mahdollista. Olympiaunelma elää.

Johannes Oikarinen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat