Suora

  • Knock out sprint
  • Huuhkajaviisut
  • Urheiluruutu
  • Uupumus oli tuhota Nooralotta Nezirin uran - romahdus opetti hyvinvoinnin merkityksen
  • Urheiluruutu

Onko uusi sääntökirja hukassa? - "Englanninkielinen versio on jo olemassa"

Jääkiekkotuomarien yhdistyksen puheenjohtaja Mikko Pitkänen myöntää, että SM-liigan tuomarilinjan kanssa on vielä tekemistä. Tälle kaudelle uudistettujen sääntöjen suomenkielinen versiokin on vielä julkaisematta.

urheilu
Tuomari aikalisä
Tomi Hänninen

SM-liigan avausviikolla Lukon Jonne Virtanen ehti jo kysellä uuden sääntökirjan perään. Hyökkääjän twiitti oli sarkastinen heitto tuomariston suuntaan, mutta Suomen Jääkiekkotuomareiden puheenjohtajan Mikko Pitkäsen mukaan asia ei olekaan aivan niin yksinkertainen.

- Sääntökirjan englanninkielinen versio on jo olemassa ja kaikki liigatuomarit ovat siihen perehtyneet. Suomenkielinen käännös tulee varmaan hyvinkin pian uunista ulos laajemmalle joukolle, Pitkänen sanoo Yle Urheilun haastattelussa.

Pitkänen myöntää, että tuomarilinjassa on parantamista. Puheenjohtaja kuitenkin uskoo, että myös tuomarien toiminta paranee, kun kausi jatkuu.

- Jos yhteen peliin tulee 20 kaksiminuuttista, niin se on ehdottomasti liikaa. Siinä varmaan haetaan yhteinen linjaus tuomareiden, pelaajien ja joukkueiden kanssa, Pitkänen sanoo.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat