Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Ilves nujersi Kärpät - Davis kulutti jäähypenkkiä

Ilves kellisti jääkiekon SM-liigan juhlapelissään Kärpät. Kärppien esitys jäi kesyksi Hakametsän kiekkoillassa. Ilves juhli 3-1-voittoa.

urheilu
Lauri Marjamäki
Lauri Marjamäellä riitti mietittävää Tampereella.Tomi Hänninen

Ilves-perhe halusi kunnioittaa Aarne ”Dynamo” Honkavaaran kesäkuisia 90-vuotissyntymäpäivää juhlaottelulla ja ihan kunnioittavasti tamperelaisjoukkue esiintyi Hakametsän tiistai-illassa. Ilves oli Kärppiä vahvempi 3-1.

Mestari-Kärpille lienee jo sunnuntain IFK-tappion myötä muistutettu, että edelliskevään menestyksellä ei voiteta enää yhtään ottelua, mutta yllättävän kesysti Kärppä-lauma esiintyi vielä Tampereellakin. Avauserässä Ilves juhli kahta maalia, Kärppä-hyökkäyksestä kuiville avauserästä selvisi suunnilleen Nicolas Deschampsin johtama ykkösketju.

Ykkösketjun peli lässähti kuitenkin toisessa erässä pahemman kerran, ja kun hyökkäys ei toiminut, ykkösketjun Patrick Davis ja Nicolas Deschamps piinasivat joukkuettaan vielä jäähyillä.

Patrick Davisin erän alkupuolella ottamaa jäähyä voi luvalla sanoa tyhmäksi, joukkue aloitti ylivoimaa jo siirretyn rangaistuksen turvin, mutta lopulta kenttäkuulutus vaati sekä Ilves-pelaaja Konsta Mäkisen että Kärppä-hyökkääjä Patrick Davisin jäähylle. Jäähyn jälkeen Davis ehti hetken leikkiä hyökkääjää, mutta aavistuksen korkea maila osui Martti Järventietä suuhun ja tilanne vei Davisin 2+2-minuuttiseksi uudestaan jäähylle.

Eikä siinä vielä kaikki, Kärppä-vaihto ei sujunut ihan lennokkaasti erän loppupuolella ja Deschamps saalisti tilanteesta käytöskympin. Väärästä vaihdosta tuomittua kakkosta meni istumaan Davis – selvä viesti valmennusjohdolta?

- Ei ollut, meillä on alivoimapelaajat erikseen, ei siinä mitään sellaista ollut. Harmittavaa, että kun miehellä on niin paljon energiaa, että nousi maila vielä vahingossa Järventien leukaan, Lauri Marjamäki kommentoi Davisin jäähyjä ja pelaamista.

- Deschampsin kymppi sen sijaan jäi ihmetyttämään, hyökkääjä oli todennut väärästä vaihdosta tulleesta tuomiosta, että kova oli rangaistus ja siitä tuomari napautti kädet lanteille. Melkoista rintakarvojen nostamista tuomareilta, Marjamäki huomautti.

- Siemen on joukkueessa, mutta kovasti se vaatii töitä. Kyllä meillä on paljon vielä joukkuepelissä tekemistä, ei se mene sormia napsauttamalla, Marjamäki jatkoi.

Hakametsän ilta päättyy Ilveksen 3-1-voittojuhliin. Kolmannessa erässä Antti Tyrväinen viimeisteli Ilvekselle ylivoimaosuman, Kärppien saraketta kaunisti Ryan Glenn viivavedollaan. Kärpät jatkaa keskiviikoksi Hämeenlinnaan, Ilves sen sijaan nauttii liigaohjelman suomasta viikon tauosta.

- Eipähän tälle ohjelmalle mitään voi. Kun sarjaohjelma tuli, yritettiin tähän väliin saada vielä lisää pelejä, mutta ei niitä siinä vaiheessa enää saatu, päävalmentaja Tuomas Tuokkola pohdiskeli.

- Hyvin jaksoi joukkue olla kärsivällinen kaverin jäähysuman aikana. Nyt lähdetään huomenna vetämään fysiikkaa, mennään joogaamaan ja mennään torstaina jäälle. Käytämme harjoitteluun tämän ajan, Tuokkola jatkoi.

Sari Sirkkiä-Jarva
Yle Urheilu

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat