1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Inter jyräsi TPS:n liigajumboksi

Inter voitti TPS:n murskalukemin. Honka löi MYPA:n, joten TPS putosi liigajumboksi.

Interin Mika Ojala laukoi rangaistuspotkun TPS:n maaliin. (Arkistokuva) Kuva: Yle

Inter katkaisi pitkän voitottomien otteluiden putkensa makoisalla tavalla, lyömällä TPS:n paikallispelissä murskalukemin 6-1.

Koska Honka puolestaan kaatoi kotonaan  MYPA:n, putosi TPS jälleen liigajumboksi.

Interin maaleista vastasivat ensimmäisellä puoliajalla Irakli Sirbiladze ja Mathias Lindström.

Mika Ääritalo toi TPS:n toisella puoliajalla maalin päähän mutta aiheutti hetken kuluttua rangaistuspotkun ja ajettiin ulos. Mika Ojala laukoi 1-3-osuman pilkulta, TPS:n pelatessa vajaalla Sirbiladze iski kahdesti ja Henri Lehtonen kerran.      

Syvissä vesissä uiva Honka voitti edellisen kerran liigaottelun kesäkuun lopussa. Keskiviikkoilta toi vähän valoa tunnelin päähän, kun espoolaiset ottivat täyden pistepotin MYPA:n kustannuksella. Maalinteossa onnistuivat Yerai Vilaboa (30.) ja Pablo Counago (51).  

Liigataulukon yläpäässä hirmuvireinen IFK Mariehamn janosi mukaan taisteluun mitaleista ja europaikoista. Toppariosaston Kristian Kojola ja Jani Lyyski tekivät maalin mieheen SJK:ta vastaan, mutta seinäjokiset nousivat tasoihin Aleksi Pelvaksen ja Gert Kamsin osumilla. 

IFK:n ero kolmantena olevaan FC Lahteen on nyt kuusi pistettä.  

Keskikastin  kamppailussa VPS - RoPS  maalien makuun päästiin toisen puoliajan lopulla, kun kotijoukkueen Steven Morrissey ja Thomas Kula onnistuivat.  VPS voitti 2-0.