1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Turun paikallispelissä täydellinen teurastus

Inter voitti Turun paikallispelin peräti maalein 6-1. Rangaistuspotku ja Mika Ääritalon ulosajo puhuttivat ottelun jälkeen.

Interin kapteeni Henri Lehtonen. (Arkistokuva) Kuva: Yle

Kolmas Turun paikalliskamppailu päättyi Interin murskavoittoon 6-1. Kaksi aikaisempaa keskinäistä ottelua voittanut Inter on ollut viime peleissään varjojen mailla ja varsinkin maalipaikkojen hyödyntäminen on ollut tuskaista, todella luokatonta. Yksi ilta kaiken muuttaa voi.

- Nyt on hienoa olla joukkueen kapteeni. Kaikista derbyistä otettiin voitto. Kun aikaisemmissa otteluissamme teimme maalin ensimmäisellä puoliajalla, niin peli sen jälkeen jotenkin lässähti. Nyt pysyi ryhti koko ajan, myhäili Inter-kapteeni Henri Lehtonen.

- TPS pääsi vielä maalin päähän, mutta sitten se rankkari oli ratkaisu. Sain pallon ja näin Ääritalon Mikan tulevan sivusta ja hän liukui sekä palloon että jaloille. Mielestäni se oli rankkarin paikka, mutta mielestäni ei punaista Ääritalolle. Sen jälkeen oli tilaa pelata ja naapuri ei päässyt millään enää iholle, jatkoi Lehtonen.

Tuomio rankkarista ja ulosajosta puhutti ottelun jälkeen.

Mika Laurikainen, TPS-käskijä, piti kyseistä tuomiota vääränä ja hän katsoi ottelun kulminaatiopisteen olevan juuri siinä.

TPS-maalivahti ja kapteeni Jukka Lehtovaara pyysi anteeksi joukkueensa huonoa esitystä ensimmäisellä jaksolla sekä vajaalla pelatessa.

Inter olisi voinut ottelun tappaa jo ensimmäisellä puoliajalla, niin monta maalintekopaikkaa TPS-puolustus sille tarjosi, mutta vielä silloin ratkaisevaa oli Interin pelaajien huono viimeistelytaito ja maalissa Jukka Lehtovaara.

Interin valmentaja Job Dragtsma totesi ottelun olleen ihan ok, ei mitenkään erikoisen hyvä. Millainen pelin pitäisi olla jos 6-1 voitto ei ole Veikkausliigassa hyvän pelin arvoinen?

Yli 5500 katsojaa sai varmasti rahoilleen vastinetta. Toiset turkulaiset saivat murhetta ja toiset iloa. Irakli Sirbiladzen kasvoilta tuskin hymy ihan helpolla hyytyy, sillä mies teki ottelussa hattutempun.

TPS putosi jälleen sarjan tyveen ja Inter todennäköisesti varmistaa oman sarjapaikkansa, mikäli voittaa maanantaina Hongan. Sitä odotellessa.

Turkka Talonen, Turku