1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Tunteet kuumina Turun derbyssä: "Tuomari tekee päätökset"

Interille tuomittu rangaistuspotku aiheutti parranpärinää Turun paikalliskamppailussa, jonka TPS hävisi 1-6-lukemin.

Kuva: EPA

Turun derby ajoi TPS:n ahtaalle taistelussa sarjapaikasta, kun taas Inter kasvatti piste-eroaan liigan tyvipäähän. Paikallisottelu päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen Interin 6-1-voittoon TPS:stä.

- Monikaan ei varmasti odottanut tällaista lopputulosta. Kontrolloimme ensimmäisellä puoliajalla peliä todella hyvin, eikä meillä ollut mitään hätää. Teimme kaksi erikoistilannemaalia ja päätimme jatkaa siitä myös toisella puoliajalla. Se ei kuitenkaan mennyt suunnitelmiemme mukaan, sillä TPS tuli peliin mukaan 50. minuutilla, Interin maalivahti Magnus Bahne kertoi.

Ottelussa nähtiin kaksi tunteita kuohuttanutta tilannetta, kun Bahne protestoi voimakkaasti TPS:n kavennusmaalia ja hetkeä myöhemmin Interille tuomittu rangaistuspotku aiheutti parranpärinää.

- Täytyy sanoa, että tilannetta edelsi päivänselvä rike ennen heidän maaliaan, mutta onneksi kokosimme itsemme hienosti ja lopulta TPS:n selkäranka katkesi ulosajoon ja rangaistuspotkusta tulleeseen maaliin, Bahne totesi.

Inter sai kolmannen maalinsa rangaistuspotkusta, joka tuomittiin tilanteesta, jossa Henri Lehtonen oli päästä jo maalintekoon, mutta takaa juossut Mika Ääritalo liukui sekä palloon että osin myös Lehtosen jalkaan. Ääritalolle tuomittiin tilanteesta toinen varoitus ja siten myös kentältä poisto.

Ei siinä mielestäni ollut aihetta antaa rangaistuspotkua, mutta tuomari tekee päätökset. Näin tällä kertaa. Ei Interillä ollut yhtään maalipaikkaa toisella puoliajalla ennen rangaistuspotkua. Sanoisin, että ottelu ratkesi tähän pilkkuun.

Mika Ääritalo

- Toiselle jaksolle tulimme tosi hyvin ja saimme maalinkin. Sitten tuli minulle se punainen kortti ja ottelu ratkesi, pettynyt Ääritalo tuumasi.

- Ei siinä mielestäni ollut aihetta antaa rangaistuspotkua, mutta tuomari tekee päätökset. Näin tällä kertaa. Ei Interillä ollut yhtään maalipaikkaa toisella puoliajalla ennen rangaistuspotkua. Sanoisin, että ottelu ratkesi tähän pilkkuun, laitahyökkääjä jatkoi.

Mika Ojalan rangaistuspotkumaalin jälkeen ei vajaamiehisellä TPS:llä ollut enää mahdollisuuksia kamppailla voitosta.

Hongan napatessa täyden pistepotin MYPAlta tippui TPS sarjan jumbosijalle. Liigakautta on jäljellä vielä viisi kierrosta. TPS:n ero Honkaan on kolme pistettä, kun taas Inter venytti kaulan seitsemään pisteeseen. TPS matkustaa sunnuntaiksi SJK:n vieraaksi, kun taas Inter ja Honka iskevät yhteen ensi viikon maanantaina.

- Totta kai uskomme, että pystymme vielä nousemaan kuiville. Eihän se tietenkään tule olemaan helppoa, mutta pelejä on sen verran jäljellä, että uskon että saamme raavittua kokoon säilymiseen tarvittavat pisteet, Ääritalo sanoi.

- Emme missään nimessä ole vielä kuivilla. Tässä on vielä pelejä jäljellä vaikka kuinka paljon. Nyt pitää saada tämä itseluottamus ja pelilliset kuviot siirrettyä seuraavaan otteluun, Bahne totesi.

Sekä TPS:n Ääritalo että Interin Bahne huilaavat seuraavan ottelun pelikieltojen vuoksi.