Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kohun keskelle joutunut Selänne - "En ole uskaltanut vielä avata ulkomaan kännykkääni"

Arto Nybergin vieraana sunnuntaina ollut Teemu Selänne myönsi, että valmentajan arvostelusta noussut iso kohu yllätti hänet täysin. Katso Selänteen haastattelu kuvaa klikkaamalla!

urheilu
Teemu Selänen Arto Nybergin vieraana syyskuu 2014
Jääkiekkolegenda Teemu Selänne vieraili Arto Nybergin keskusteluohjelmassa muun muassa juttelemassa uudesta Teemu-kirjasta ja sen aiheuttamista kohuista.

Selänne moitti kovin sanoin viimeistä NHL-valmentajaansa Bruce Boudreauta, ja sai siitä jälkeenpäin paljon kritiikkiä niskaansa Pohjois-Amerikassa. Joidenkin mielestä NHL-tähdellä oli tyylitön tapa "ratsastaa auringonlaskuun".

- En ole koskaan kuullut, ettei valmentajia saisi kritisoida. Kerroin avoimesti oman näkemykseni, sen miltä minusta tuntui. Ja sen mitä tapahtui.

Selänne ajautui isoihin näkemyseroihin viimeisellä NHL-kaudella Boudreaun kanssa.

- Kerroin kirjassani kahdesta kaudesta, jotka eivät menneet niin hyvin kuin olisin halunnut. En sitten tiedä, onko se väärin, jos kertoo rehellisesti mielipiteensä. Joskus totuus satuttaa, mutta ymmärrän tässä asiassa vähän toistakin osapuolta.

- Yritin todistaa, että pystyn pelaamaan edelleen hyvin. Sotshin jälkeen peliaikana kuitenkin väheni. En sitä ymmärtänyt. Valmentajan kanssa oli näkemyseroja siitä, millainen pelaaja minä olin, Selänne tunnustaa.

Haluan istua alas ilman muuta Brucen kanssa ja pyytää häneltä anteeksi  

Teemu Selänne

Selänne ei ole kohupaljastuksen jälkeen kohdannut vielä kaikkia pohjoisamerikkalaisia kavereitaan.

- En ole vielä uskaltanut avata ulkomaan kännykkääni. Olen jutellut lähinnä suomalaispelaajien kanssa asiasta ja saanut palautetta tähän mennessä, että versioni on rehellinen.

- En sitten tiedä, millaiseen huomioon joudun Pohjois-Amerikassa. Antaa asian nyt rauhoittua. Harmittaa, että syntyi niin iso kohu, turhan iso huomio. Haluan istua alas ilman muuta Brucen kanssa ja pyytää häneltä anteeksi.

Teemun kaksoisveli Paavo totesi äskettäin julkaistussa kirjassa, että jos asiat eivät mene Teemun näkemyksen mukaisesti, niin silloin ongelmat - vaikka pelaajien tyttöystävät - suljetaan pois.

Treenaan edelleen koko ajan, tietty valmius pelaamiseen on. Henkisesti olen kuitenkin lopettanut

Selänne

- En allekirjoita tuota. En tiedä, mitä tuolla tarkoitetaan. Kaksoisveljellä on oikeus vähän sanoa mitä hän haluaa. En edes tiennyt, mitä despootti tarkoittaa. En minä lähtisi itsevaltiaan hommiin. Kaveripiirissä on tietysti aina joku, joka hallitsee enemmän, Selänne virnistää.

Maanantaina Pohjois-Amerikkaan matkaava Selänne on tehnyt viime aikoina muutakin kuin vain pelannut golfia.

- Treenaan edelleen koko ajan, tietty valmius pelaamiseen on. Henkisesti olen kuitenkin lopettanut pelaamisen. Aikamoisen tyhjiön lopettaminen jättää. Joku työ tässä täytyy löytää. Sen aika tulee vielä, toteaa Selänne.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat