1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Puola murskasi Brasilian haaveet MM-historian kirjoittamisesta – näin huima lentisfinaali eteni

Lentopallon MM-kisojen Brasilian ja Puolan välinen finaaliottelua tarjoili huimaa lentopallotaituruutta ja henkeäsalpaavia palloralleja. Lopulta finaalissa soi samban sijaan polska, kun Puola nujersi kotikatsomon edessä hallitsevan maailmanmestarimaan ja vei matsin lukemin 3–1. Katso ottelun parhaat palat kuvaa klikkaamalla!

Puola lentopallon MM 2014
Lentopallon MM-kisojen Brasilian ja Puolan välinen finaaliottelua tarjoili huimaa lentopallotaituruutta ja henkeäsalpaavia palloralleja. Lopulta finaalissa soi samban sijaan polkka, kun Puola nujersi kotikatsomon edessä hallitsevan maailmanmestarimaan ja vei matsin lukemin 3–1.

Puola on voittanut lentopallon MM-kultaa. MM-kisojen isäntämaa kohtasi finaalissa kolmesti perättäin MM-kultaa voittaneen Brasilian ja voitti lentisjätin erin 3–1 (25–18, 22–25, 23–25, 22–25). Puola on viimeksi voittanut maailmanmestaruuden tasan 40 vuotta sitten Meksikossa. Viimeksi MM-kisojen isäntämaa on voittanut MM-kultaa vuonna 1966. Voitolla Brasilia olisi tehnyt lentopallohistoriaa olemalla ainoa maa, joka olisi saavuttanut neljä perättäistä MM-voittoa.

Brasilia hallitsi ensimmäistä erää taidokkailla otteillaan. Brasilia oli lähes koko erän nelisen pistettä Puolaa edellä ja otti lopussa peräti seitsemän eräpalloa. Brasilia vei toisella eräpallolla ensimmäisen erän luvuin 25–18.

Toisen erän alussa kotiyleisö riemastui, kun Puola osoitti olevansa vahvasti taistelussa mukana. Taisteluun mukaan syttynyt Puola piti pintansa ja oli niskan päällä kolmisen pisteen etumatkalla lähes koko erän. Parhaimmillaan Puola johti luvuin 17–11. kunnes Brasilia tasoitti 17–17 ottamalla peräti kuusi palloa putkeen. Puola kuitenkin kesti ja piti luvut tasaisina ja jännityksen huipussaan, kunnes laittoi erän katkolle ottamalla kaksi eräpalloa. Wlazly ei erehtynyt katkaisusyötössään ja Puola otti toisen erän voiton heti ensimmäisellä eräpallolla.

Kolmas erä eteni erittäin tasaväkisesti, eikä kumpikaan joukkue päässyt niskan päälle. Tässäkin erässä nähtiin hyvin vähän virheitä kummassakin päässä ja joukkueet etenivät rinta rinnan erän loppuun saakka. Puola kuitenkin otti eräpallon ja vei kolmannen erän luvuin 25–23.  

Neljäs erä oli saada puolalaishallin ratkeamaan liitoksistaan, kun Puola piti niukkaa etumatkaa suurimman osan erästä. Hallin ulkopuolella kotimaansa kultamitalin metsästystä oli selostamon tietojen mukaan saapunut jännittämään peräti 40 000 fania. Brasilia otti fanien pettymykseksi erän lopussa etumatkaa, mutta lopulta Puola pääsi katkaisemaan ottelun kolme kertaa. Brasilia kesti ensimmäisen katkaisupallon, mutta toisella eräpallolla Puola varmisti itselleen maailmanmestaruuden!