1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Brasiliaa järkytettiin jälleen – "Kukaan ei uskonut meihin"

Brasilia ei päässyt juhlimaan neljättä peräkkäistä maailmanmestaruuttaan. Puola voitti historiansa toisen MM-kullan. Edellisestä ehti kulua aikaa 40 vuotta.

Kuva: AFP / Lehtikuva

Puola päätti Brasilian mestaruusputken lentopallon MM-kisoissa ja jyräsi maailmanmestariksi kotikisoissaan. Brasilia voitti jännittävän kamppailun avauserän, mutta Puola vei kolme seuraavaa ja mestaruuspokaalin. Päävalmentaja Stephane Antiga oli liikuttunut voitosta.

- Eniten minua ilahdutti, ettemme luovuttaneet Brasilian mahtavan alun jälkeen. Emme koskaan luovuta. Aloin uskoa mahdollisuuksiimme, kun syöttömme rupesi toimimaan. Sanoin siinä vaiheessa pelaajille, että riskeeratkaa vieläkin enemmän, Antiga kommentoi MM-kisojen nettisivuilla.

Brasilia koki jo toisen järkytyksen tänä vuonna maansa suosituimmissa palloilulajeissa. Lentopallon on jalkapallon jälkeen maan suurin palloilulaji, ja nyt Brasilia joutui pettymään siinäkin. Jalkapallossahan maa jäi kotikisoissaan neljänneksi. Puolalle ennakkosuosikin selättäminen maistui.

- Maailmanmestarina oleminen on fantastista. Kukaan ei uskonut meihin, mikä tekee tästä voitosta entistäkin tärkeämmän, pelaajista Andrzej Wrona iloitsi.

Edellisen kerran kisaisäntä on juhlinut maailmanmestaruutta vuonna 1966. Tuolloin Tshekkoslovakia voitti MM-kullan kotonaan.