Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Närbild
  • Erään kirjan elinkaari

Kakkosen yli 30 maalin miehen uskomaton tuhkimotarina

Jo kertaalleen jalkapallon lopettanut Sakari Tukiainen palasi täksi kaudeksi takaisin viheriölle täynnä intoa ja se näkyy taululla. Jalkapallon Kakkosessa 34 maalia iskenyt hyökkääjä hamuaa nyt eteenpäin urallaan.

urheilu
Sakari Tukiainen
Janne Wikman

Sakari Tukiainen oli 17-vuotias, kun jalkapallo alkoi maistua puulta. Hän kuului Espoon Palloseuran juniorijoukkueeseen, mutta palo aiemmin niin rakasta lajia kohtaan sammui. Tukiainen oli viisi vuotta pelaamatta jalkapalloa, kunnes ystävä pyysi häntä mukaan alasarjajoukkueen avuksi.

- Perhetuttu tuli pyytämään minua viime vuonna mukaan ensin yhtä ottelua varten. Se ottelu meni ihan hyvin ja sitten pyydettiin tulemaan toistekin. Lopulta pelasin 17 kuutosdivarin ottelua ja niissä syntyi 30 maalia, Tukiainen kertaa.

Se täytyy myöntää, että vielä viime vuonna ei olisi tullut mieleenkään, että pelaisin jalkapalloa vielä joskus tosissani.

Sakari Tukiainen

Viime syksynä Atlantiksen kakkosjoukkue otti Tukiaiseen yhteyttä ja pyysi tätä harkitsemaan pelaamista heidän riveissään. Tukiainen päätti tarttua tilaisuuteen ja liittyi uuteen joukkueeseen.

- Olin pelannut Atlantiksen reserveitä vastaan ja heidän mielestään esiintynyt hyvin. Muutamien harjoitusten jälkeen halusivat siirtää minut sitten ykkösjoukkueen mukaan, Tukiainen sanoo.

Juniorina puolustajana ja puolustavana keskikenttämiehenä pelannut Tukiainen sai Atlantiksessa mahdollisuuden pelata puhtaana hyökkääjänä. Kuluva kausi kakkosessa on sujunut sensaatiomaisesti. 25 ottelussa hyökkääjä on tehnyt peräti 34 maalia.

- Minulla oli jo ennen kautta hyvä ja luottavainen fiilis oman pärjäämiseni suhteen. Se täytyy myöntää, että vielä viime vuonna ei olisi tullut mieleenkään, että pelaisin jalkapalloa vielä joskus tosissani. Nyt motivaatio on kasvanut ja haluan kokeilla omien siipien kantavuutta ylemmilläkin sarjatasoilla. Sen olen jo päättänyt, että enää en jalkapalloa lopeta, Tukiainen sanoo.

Maalimäärät ovat herättäneet kiinnostuksen mieheen maan ylimmiltä sarjatasoilta ja myös Suomen rajojen ulkopuolelta. Tukiaisella on jäljellä kaksi vuotta sopimusta Atlantiksen kanssa, eikä hän halua liiaksi murehtia tulevia kesken kuluvan sesongin.

- Haluan keskittyä nyt tähän kauteen ja auttaa joukkuettani nousemaan ykköseen, Tukiainen sanoo.

Kakkosen itäistä lohkoa on jäljellä enää kaksi ottelua. Atlantis on jo varmistanut hyvän aikaa sitten pääsyn nousukarsintoihin. Näyttää vahvasti siltä, ettei ensi viikon torstaina 23 vuotta täyttävän Tukiaisen koko jalkapallotarinaa ole vielä kirjoitettu.

Suosittelemme

Tuoreimmat