Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - THA
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: USA - CHI
  • Marika Teini: Rouva kersantti - työ joka mahdollisti ammattiurheilun
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Sardinia, kisakooste
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Veikö siirto Murphyn mahdollisuudet NBA-kentälle? - "Clevelandissa asetelmat olivat hyvät"

Erik Murphyn matka voi jatkua vielä Boston Celticsistä eteenpäin ennen runkosarjan alkua. Maajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmannin mukaan Murphylle oli kaavailtu roolia Clevelandissä.

urheilu
Erik Murphy
Ville Vuorinen

Koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann ei ole kovinkaan innostunut Erik Murphyn kauppaamisesta Boston Celticsiin. Suomalaispelaajan kohdalla siirtoa ei tehty urheilullisista syistä.

- Tietoni Clevelandista oli se, että siellä odotukset ja asetelmat olivat hyvät. Siinä joku toinen asia muuttui ja kun isompi pyörä pyörähtää, pelaaja menee mukana. Nähtäväksi jää, mikä seuraava liike on, Dettmann harmittelee.

- Ammattiurheilussa ja erityisesti Yhdysvalloissa päätökset pelaajien tulevaisuudesta tekevät kaupalliset johtajat ja valmentajat seuraavat perässä.

Bostonissa kamppailu on kivikovaa. Ensimmäinen haaste on selvittää tiensä 15 pelaajan runkosarjaryhmään.

- Viisi pääsee kerralla kentälle, se kannattaa muistaa. Maailman kovimmassa sarjassa on myös maailman kovin kilpailu ja siihen pelaajat joutuvat tottumaan, Dettmann muistuttaa.

Päävalmentaja ei ole innokas spekuloimaan Murphyn jatkosta, mutta paikka maailman ykkössarjassa tuntuu juuri tällä hetkellä olevan tiukassa. Nuorukainen saattaa joutua hakemaan vauhtia kehityssarja D-liigasta, jos NBA-minuutteja ei heru.

Bostonin kauteen valmistavat harjoitusottelut alkavat 6. lokakuuta ja liigan runkosarja 28. lokakuuta.

- Uskon, että tässä löytyy hänelle paras mahdollinen vaihtoehto. Tällä hetkellä hänen fokuksensa on tietysti NBA:ssa.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat