Suora

  • Katowice Minor CS:GO
  • Hiihdon Suomen Cup viestit
  • Lentopallon Challnege-cup:PerPo - Poitiers
  • Lentopallon CEV-cup: VaLePa - Kladno
  • Supercoppa Juventus - Milan
  • Jalkapallon Italian cup, Supercoppa Juventus - Milan
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Mitkä ovat Murphyn vaihtoehdot?

Yle Urheilun asiantuntija Pieti Poikola pohtii Erik Murphyn tulevaisuutta NBA:ssa. Siirto Boston Celticsiin ei välttämättä avaa ovia vastuuseen maailman kovimmassa liigassa.

urheilu
Erik Murphy toimittajien tentattavana.
Ville Vuorinen

Erik Murphyn siirto Boston Celticsiin saattaa pahimmassa tapauksessa tarkoittaa, että ovi NBA-liigaan menee kiinni. Yle Urheilun koripalloasiantuntija Pieti Poikolan kamppailu paikasta voi jatkua kuitenkin kehityssarjassa.

- Jos NBA:ssa ei löydy paikkaa, on kaksi vaihtoehtoa: D-liiga eli NBA:n kehitysliiga tai Eurooppa. Jos on riittävän hyvä pelaaja ja kutsu ylöspäin odotettavissa, D-liiga on ihan hyvä vaihtoehto, Poikola pohtii.

- D-liiga on enemmän valmiille pelaajille, jotka odottavat mahdollisuutta. Euroopassa hyvä organisaatio, joka nimenomaan valmentaisi pelaajaa ja kehittäisi nopeutta ja puolustusta, olisi ilman muuta erinomainen vaihtoehto. Huonoin on tietysti pelata koko kausi D-liigaa, jossa pelataan paljon ja harjoitellaan vähän.

Murphyn toisella kaudella lienee joka tapauksessa turha odottaa isoja minuutteja NBA:ssa. Poikola muistuttaa, että säännöllinen peliaika olisi todella tärkeää 23-vuotiaalle pelaajalle.

- Hän on tällä hetkellä viimeisen paikan pelaaja NBA:ssa. Kyllä hänen pitää harjoitella. Tässä iässä pitäisi olla juuri oikea rooli, Poikola muistuttaa.

- Yksi tai kaksi kautta menee pienillä minuuteilla, mutta jos puhutaan kolmannesta kaudesta pienillä minuuteilla, niin silloin aletaan jo hukata lahjoja.

Maajoukkueelle Murphy on kultakimpale, jos kehitys jatkuu tasaisena.

- Puhutaan suomalaisittain poikkeuksellisesta lahjakkuudesta. Maajoukkueen kannalta olisi äärimmäisen arvokasta, että hän pääsisi hyvään organisaatioon pelaamaan mahdollisimman paljon, Poikola toteaa.

- MM-kisoissakin näki, että pelituntumasta oli pulaa. Se heijastui monessa asiassa, esimerkiksi suoritusvarmuus ei ollut riittävällä tasolla.

Suosittelemme

Tuoreimmat