1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Miksi Anttonen ei kelpaa Kummolan seuraajaksi? - "Puheenjohtajan pitäisi tulla syvältä jääkiekkoperheestä"

Kalervo Kummola lähtee hakemaan paikkaa Jääkiekkoliiton puheenjohtana vuoden 2016 loppuun. Liiton tehtävänä on hakea pitkäaikaiselle johtajalle seuraaja.

Kuva: Lehtikuva

Kalervo Kummola teki perjantaina ratkaisun lähteä hakemaan jatkokautta Jääkiekkoliiton puheenjohtajana. Kummola on toiminut tehtävässä vuodesta 1997.

Tiedotteessaan pitkäaikainen kiekkovaikuttaja kertoo, että toiveita ehdolle asettumisesta alkoi tulla kesällä. Silti päätös kypsyi melko pitkään.

- Henkisesti olin jo ajatellut, että joku toinen voisi jatkaa, mutta tässä on kesän aikana asiat vähän muuttuneet, Kummola sanoo.

Puheenjohtajan ehdotus on, että mikäli hänet valitaan, seuraaja pitäisi olla valmiina vuoteen 2016 mennessä.

- Meillä on paljon uusia jäseniä, lähes puolet valtuustosta, joten he saavat rauhassa miettiä uusia vaihtoehtoja. Toivottavasti niitä tulee useampia, Kummola sanoo.

- Se on varmasti sellainen kohtuullinen aika, että uusi mies saadaan ajettua sisään.

Ennen perjantaita ainoa julkisesti ehdokkuudestaan ilmoittanut oli liittohallituksen jäsen, St1-konsernihallituksen johtaja Mika Anttonen.

Miksei Anttonen kelvannut Kummolan seuraajaksi?

- Uskon, että laajalti ollaan sitä mieltä, että jatkossa puheenjohtajan pitäisi tulla syvältä jääkiekkoperheestä, jotta tietämys lajista olisi mahdollisimman laaja.