1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Tallikaveri on Kallion pahin vihollinen – ”Järkeä täytyy käyttää ja taktikoida”

Mika Kallio taistelee tiukasti ratamoottoripyöräilyn Moto2-luokan maailmanmestaruudesta. Kallion pahin uhkaaja on hänen oma tallikaverinsa.

Mika Kallio Kuva: AFP / Lehtikuva

Marc VDS-tallissa ajava Mika Kallio on tällä hetkellä 22 pistettä Moto2-luokkaa johtavaa Esteve Rabatia jäljessä, kun ajamatta on vielä viisi osakilpailua. Tänä viikonloppuna MM-pisteistä ajetaan Aragonissa.

Kallion ensimmäinen päivä Espanjassa ei sujunut täysin onnistuneesti, sillä ensimmäisissä harjoituksissa hän oli vasta 17. nopein. Tahti muuttui iltapäiväharjoituksissa, joissa Kallio oli jo 3. nopein. Tallikaveri Rabat oli kuitenkin molemmissa harjoituksissa nopeimpien joukossa.

- Ei paniikkia. Vähän kun saamme pyörää kehitettyä, niin uskon, että pystymme haastamaan kaikki ukot viivalla. Toivotaan, että paalupaikka irtoaa, siitä olisi hyvä lähteä kilpailuun, Kallio vakuutti Yle Urheilun haastattelussa.

Kallion mukaan voitto on hänellä aina tavoitteena, mutta hänelle on mestaruuskamppailun kannalta tällä hetkellä tärkeintä pitää tallikaveri takana.

- Voitosta ei aina tarvitse ajaa, jos tallikaveri pysyy takana. Toisaalta viimeiset kisat ovat menneet juuri sillä tavalla, että siitä voitosta on taistellut pelkästään minä ja tallikaverini (Rabat), hän pohti.

- Järkeä tietysti täytyy käyttää ja taktikoida, miten se kisa etenee. Riskejä pitää ottaa älyttömästi, jos mielii voittaa tai pitää sen tallikaverin takana. Toisaalta taas mitään virheitä ei saa sattua, joten vaikea kisa tulee olemaan.