1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Mestaruustaisto kuumenee - Kallio piti tallikaverin takanaan

Ratamoottoripyöräilyn Moto2-luokan maailmanmestaruudesta taisteleva Mika Kallio sijoittui Aragonin osakilpailun aika-ajossa kolmanneksi. Kallion pahin kilpailija mestaruustaistossa jäi suomalaiskuskin taakse.

Mika Kallio Kuva: AFP / Lehtikuva

Mika Kallio ei vielä perjantain ensimmäisissä harjoituksissa saanut pyöräänsä toimimaan haluamallaan tavalla, mutta aika-ajoihin pyörän säädöt oli saatu toimiviksi. Kallio kaasutteli Aragonin osakilpailun Moto2-luokan aika-ajoissa kolmanneksi nopeimman ajan jääden kärkikuski Maverick Vinalesista 0,057 sekuntia.

Mestaruustaiston kannalta Kalliolle on tärkeää voittaa tallikaverinsa Esteve Rabat, joka johtaa MM-sarjaa ja Kalliota 22 pisteellä. Rabat jäi aika-ajossa Kalliosta noin 0,1 sekuntia ja sijoittui viidenneksi.

- Muutokset, joita teimme eilen pyörän etupäähän, menivät oikeaan suuntaan ja pyörä tuntui jo heti aamun kolmannessa vapaassa harjoituksessa eilistä paremmalta. Lisäksi pystyin ajamaan monta tasaisen hyvää kierrosta, yksin ja ilman imuapua. Sekin oli tosi hyvä juttu, Kallio kertoi tiedotteessaan.

- Mutta kisa on sitten ihan oma lukunsa. Omaa kisataktiikkaa täytyy vielä miettiä, mutta tärkeintä on ehtiä nopeasti alta pois ensimmäisestä mutkasta, jossa usein sattuu ja tapahtuu. Sen jälkeen voi sitten katsella, kannattaako lähteä repimään eroa heti alkuun vai käyttää jotain muuta taktiikkaa.

Moto3-luokassa Niklas Ajon aika-ajo meni penkin alle, sillä suomalaiskuski oli vasta 26:nneksi nopein. Hän jäi piikkipaikalle ajaneesta Alex Rinsistä lähes 2 sekuntia.

MotoGP-luokassa Marc Marquez jatkoi ylivoimaansa ottamalla kauden 11. paalupaikkansa, kun aika-ajoja on ajettu tällä kaudella 14. Marquez oli toiseksi ajanutta Dani Pedrosaa 0,362 sekuntia nopeampi.