Maailmanmestaruuteen tarvittiin maalikameraa – Saarelainen polki maaliin jälkijoukossa

Ranskan Pauline Ferrand Prevot voitti maantieajon maailmanmestaruuden Espanjassa. Sari Saarelainen jäi voittajasta yli kahdeksan ja puoli minuuttia.

Sari Saarelainen Kuva: Timo Torvikoski

Naisten maantieajon maailmanmestaruudesta käytiin äärimmäisen tiukka taisto, ja MM-kullan ratkaisemiseen tarvittiin maalikameraa. Kaksi edellistä mestaruutta voittanut Marianne Vos oli yksi niistä ajajista, jonka Pauline Ferrand Prevot otti kiinni juuri ennen maalilinjaa 127,4 kilometrin mittaisella radalla.

Ferrand Prevot otti MM-kultaa ajalla 3.29.21, hopeaan polki Saksan Lisa Brennauer ja pronssia Ruotsin Emma Johansson. 11 ensimmäistä ajajaa sai saman ajan. Ferrand Prevot'n voitto oli ensimmäinen ranskalaisnaisen maailmanmestaruus sen jälkeen, kun Jeannie Longo voitti viidennen mestaruutensa vuonna 1995.

Sari Saarelainen oli yksi viimeisistä ajajista, jotka polkivat maaliin asti. Hän sijoittui 54:nneksi ja jäi kisan voittajasta 8.38. Kisassa nähtiin lukuisia kolareita, joihin päättyi myös Lotta Lepistön kilpailu. 59 ajajaa pääsi maaliin asti, kun peräti 75 ajajaa jätti kisan kesken.