Isot panokset Turussa - "Hyvä sauma kohdata HJK"

Sunnuntaina Turussa pelataan mielenkiintoinen Veikkausliigaottelu, kun TPS saa vieraakseen HJK:n.

Ratkeaako HJK:n mestaruus sunnuntaina? Kuva: Lehtikuva

Kotijoukkue TPS on sarjajumbona. Eroa FC Honkaan on neljä pistettä. Mika Laurikaisen luotsaaman TPS:n on siis lähes pakko saada pisteitä HJK:lta, jos se haluaa pelata myös ensi kaudella Veikkausliigassa.

HJK on puolestaan sarjakärjessä. Suomen mestaruus ratkeaa sunnuntaina, jos HJK saa silloin enemmän pisteitä kun SJK, joka kohtaa omassa pelissään Hongan.

- Meillä ei ole mitään paineita tähän peliin. Meiltä ei kukaan odota mitään, TPS:n laitapakki Juri Kinnunen sanoo.

- HJK pelasi torstaina FC Lahtea vastaan ja ensi torstaina se pelaa europelin. Nyt on hyvä sauma kohdata HJK, Kinnunen jatkaa.

TPS pelasi heinä-elokuussa peräti seitsemän peliä putkeen ilman tappiota ja nousi pois sarjataulukon jumbosijalta. Nyt takana on kuitenkin kolme tappiota ja sijoitus on valahtanut taas viimeiseksi.

- Pelasimme hyvä jakson alkusyksystä. Sen jälkeen tapahtui kuitenkin jotain ihan selvästi. Varsinkin pelien alut ovat olleet meille tosi vaikeita, Kinnunen kertoo.

- Tilanne on vaikea, mutta ei se näy kopissa kenenkään naamasta. Kova luotto ja usko tässä on vielä siihen, että hoidamme sarjapaikan.

Kinnunen siirtyi TPS:n riveihin elokuun alussa Ykkösessä pelaavasta FC Viikingeistä. 24-vuotias pelaaja on saanut heti vastuuta paljon ja pelannut jo seitsemän peliä avauskokoonpanossa.

- Näin iso vastuu tuli kieltämättä vähän yllätyksenä. Kaikki on kuitenkin mahdollista, kun treenaa hyvin ja siirtää sieltä asiat kentälle. Minulle tämä on ollut pikkupojasta lähtien unelmana, että pelaan Veikkausliigassa ammattilaisena.

- Nyt pitää kuitenkin vielä parantaa myös omaa pelaamista ja auttaa TPS säilyttämään sarjapaikka, laitapuolustaja toteaa.

Kinnunen on lähtöisin Helsingistä. Kaudet 2009 ja 2010 hän pelasi HJK:n organisaatiossa Klubi 04:n riveissä.

- Sunnuntain HJK-peli on totta kai minulle iso juttu, Kinnunen summaa.

Yle on sunnuntaina vahvasti mukana Veikkausliigakierroksella. Futiskierros seuraa yhdellä kertaa koko Veikkausliigakierrosta pääottelunaan TPS-HJK.