Suora

  • Urheiluruutu

Sekunnit tällä kertaa Mannisen puolella - "Sain puristettua virtaa loppusuoralle"

Henri Manninen alitti Pekingin MM-kisarajan ja voi alkaa keskittyä elokuun koitokseen. Oma ennätys tuli äärimmäisen tasaisella vauhdinjaolla.

urheilu
Henri Manninen miesten 10000 metrin juoksussa yleisurheilun Kalevan Kisoissa Vaasassa.
Lehtikuva

Henri Manninen paransi ennätystään kertaheitolla liki kaksi minuuttia Berliinin maratonilla ja alitti saman tien Pekingin MM-rajan ajalla 2.16,43.

Züricihin EM-kisojen rajasta Manninen jäi keväällä 31 sekuntia. Nyt sekunnit kuitenkin kääntyivät Jyväskylän Kenttäurheilijoiden urheilijan puolelle.

- Ehkä 41 kilometrin kohdalla vilkaisin kelloa ja ajattelin, että nyt tulee kiire. Mutta onneksi sain puristettua itsestäni virtaa viimeiselle, pitkälle loppusuoralle. Näin maalikellon ja sain puristettua alle rajan, Manninen kertasi Yle Urheilulle.

Juoksu kulki todella nappiin, sillä ennätysjuoksun puolikkaat olivat liki symmetriset.

- Olisiko ensimmäinen puolikas ollut 1.08,10, joten toinen tuli puoli sekuntia tullut hitaammin. Tosi hyvä vauhdinjako, kun sitä katsoo tuolla mittarilla, Manninen sano.

MM-rajan alittaminen tarkoittaa, että juoksija voi rauhassa alkaa keskittyä elokuun kisoihin Pekingissä. Keväällä ei tarvitse repiä raastavaa maratonia, ellei se palvele harjoittelua.

- Varmasti ainakin yhden puolimaratonin tulen keväällä juoksemaan, mutta kyllä tämä paljon helpottaa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat