1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Karvas pettymys ei saanut Kalliota luovuttamaan - "Sata pistettä vielä jaossa"

Mika Kallio sai kokea karvaan pettymyksen ratamoottoripyöräilyn Moto2-luokan MM-osakilpailussa. Kallion Marc VDS -tallikaveri Esteve Rabat kasvatti johtoaan MM-sarjassa.

Mika Kallio Kuva: AFP / Lehtikuva

Mika Kallio starttasi kolmannesta lähtöruudusta kauden 14. MM-osakilpailuun Aragonissa, Espanjassa. Suomalaiskuljettajan kisatavoite oli selvä, sillä pisteiden lisäksi hänelle oli tärkeää pitää tallikaverinsa Esteve Rabat takanaan.

Kallio oli ennen Aragonin osakilpailua ajanut kuudesti perättäin palkintosijoille, mutta nyt tämä putki katkesi. Vahvasta startista huolimatta Kallio joutui tyytymään seitsemänteen sijaan, ja mikä pahinta: Rabat nousi viidennestä lähtöruudusta toiseksi. Kallion mukaan vaisu vauhti johtui takarengasongelmasta, joka on vaivannut tällä kaudella aikaisemminkin.

- Sama juttu ja sama ongelma, mutta tällä kertaa se ilmeni paljon pahempana. Kisan alkupuolisko sujui vielä hyvin, mutta sitten takarengas rupesi menettämään pitoa. Ja vielä paljon aikaisemmin kuin yleensä, Kallio kertoi tiedotteessaan.

- Ei siinä ollut mitään mahdollisuutta taistella muita vastaan, kun rengas vaan suti ulostulossa.

Kallio jatkaa MM-sarjan toisena, mutta Rabat kasvatti johtoaan nyt 22 pisteestä 33 pisteeseen.

- Täytyy tosin muistaa, että vielä on neljä kisaa jäljellä ja 100 pistettä jaossa. Takarengasongelmalle täytyy kyllä saada tehtyä jotain, sillä vaikka kahden viikon kuluttua ajetaankin minulle hyvällä Japanin Motegin radalla, ei siitäkään ole paljon hyötyä, jos kaikkia osa-alueita ei saada toimimaan.