Suora

  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Hiihdon Suomen Cup viestit
  • Katowice Minor CS:GO
  • Lentopallon CEV-cup: VaLePa - Kladno
  • Lentopallon Challnege-cup:PerPo - Poitiers
  • Supercoppa Juventus - Milan

Lehkosuo teki kokeiluja Turussa

Hallitseva suomen mestari HJK sai tehdä täyden päivätyön Turussa voittaakseen kuudennen perättäisen mestaruutensa ja tarvitsi siihen myös Hongan apuja tämän pelatessa SJK:n kanssa tasapelin.

urheilu
HJK juhlii kuudetta perättäistä Suomen mestaruuttaan
HJK juhlii kuudetta perättäistä Suomen mestaruuttaan.Lehtikuva

TPS piinasi mestaria aina ottelun 78 minuutille asti, kun Erfan Zeneli laukoi pilkulta 2-1 ja kolmen minuutin kuluttua kuultiin todellinen selkärannan katkeaminen Kupittaalla, kun sama mies onnistui toistamiseen rankkarissa.

- Nyt on paljon helpompaa valmistautua tuleviin euro-otteluihin, kun mestaruus on varmistettu. TPS teki siitä todella vaikeaa, mutta toisella jaksolla saatiin myös onnistumisia, myhäili ottelun jälkeen onnitteluruusu kädessään Mika Väyrynen.

- Nyt voidaan täysillä valmistautua niihin peleihin. Todennäköisesti tulee muutoksia kokoonpanoihin ja toivottavasti teemme torstaina myös neljä maalia.

Vaikka ottelusta tultiin hakemaan voittoa ja myös varmistamaan jo nyt mestaruutta, niin oli siinä myös hieman kokeilua. Carljohan Eriksson pelasi HJK:n maalilla ja hyvin pelasikin. Palloseuran etsikkoaikana hänen torjuntansa pitivät pelin tasaisena.

- Kyllä minä muutamia kokeiluja tein. Gideon Baah pelasi nyt topparina. Olen hänen kanssaan edellisessä pestissäni käyttänyt topparina koko ajan, mutta nyt kokeiltiin ensimmäistä kertaa HJK:ssa, päävalmentaja Mika Lehkosuo kertoi.

Samoin Macoumba Kandji pelasi nyt ensimmäistä kertaa laidassa ja halusin nähdä miten hän siinä onnistuu. Näitä kun ei tiedä ennen kuin kokeilee.

TPS:lle jäi vielä oljenkorsi säilymiseen. Kolme ottelua on edessä: KuPS, Lahti ja MIFK.

- En minä niitä vastustajia ajattele, mutta kun me olemme maaottelutauon jälkeen pelanneet neljä ottelua tosi huonosti. Me emme vaan yksinkertaisesti pysty pelaamaan omassa päässä ottelua ilman hölmöilyjä. Tällaisella pelillä tulee meille rankkareita ja ulosajoja, TPS-vahti Jukka Lehtovaara puhisi.

- HJK oli hyvä ja osaa pelata yhteen. Meillä on vielä paljon opittavaa ja parannuttava löytyy pelin sisältä. Ei saa tulla 20 minuutin jaksoja, jossa ollaan ihan nollia. Tasaisuutta tämä ryhmä kaipaa.

Onnittelut Helsinkiin ja samalla erityisesti HJK:n joukkueen johtaja Markku Peltoniemelle. Tämä oli miehen 17:s suomenmestaruus.

Turkka Talonen, Turku

Suosittelemme

Tuoreimmat