1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Tiikereiden ote piti läpi pelin

Kauan odotettu hetki Kokkolassa sai täyttymyksen, kun miesten lentopalloliigan avausottelussa vastaan asettui naapuri Kalajoen LiigaSärkät. Hollihaan liikuntahalli täyttyi katsojista eikä turhaan, sillä isännät veivät ottelun suoraan erin 3-0 (25-12, 26-24, 25-17)

Olli-Pekka Ojansivu oli Tiikereiden pistehirmu. Kuva: Lehtikuva

**KOKKOLA. **Ottelun avauserä oli murskaava, sillä Tiikerit sai otteluun lentävän lähdön, kun viiden ensimmäisen pallon jälkeen olivat lukemat heti 5-0. LiigaSärkät ei saanut missään vaiheessa avauserässä peliään käyntiin, joten erän lopussa isännät tuulettelivat erävoittoa lukemin 25-12.

Toinen erä oli tasaisempi lähinnä Tiikereiden lukuisten virheiden takia, ja LiigaSärkät saikin hakkurinsa Danilo Carvalhon johdolla hengen päälle ja johti erän puolivälissä ottelua 14-12. Kalajoen yleispelaaja Mikko Keski-Sipilä oli verkolla jatkossa vaikea pideltävä Tiikereille, ja näin LiigaSärkät eteni aina eräpalloon saakka johtaen 24-23.

Tiikereiden valmentaja Tommi Tiilikainen otti vielä joukkonsa kokoon, ja tämän jälkeen Tiikereiden virheet loppui ja rutiini vei lopulta toisessa erässä Tiikerit toisen erän voittoon jatkopalloilla 26-24.

Kolmannen erän alussa isäntien peli oli elementissään, kun Tiikereiden passari Steven Kehoe löysi erityisesti yleispelaaja Matti Hietasen, hakkuri Olli-Pekka Ojansivun sekä väliin myös keskitorjuja Tommi Siirilän - hetkessä tilanne oli 6-2. Erä kuitenkin tasaantui, kun LiigaSärkät päätti hyökkäyksiään erityisesti Mikko Keski-Sipilän kautta. Hän myös luki Tiikereiden hyökkäyksiä napsien muutaman maukkaan torjuntapisteen.

Erän edetessä ote kääntyi lopulta pelin kaikilla osa-alueilla kuitenkin isännille hakkuri Olli-Pekka Ojansivun johdolla. Kolmas erä Tiikereille lopulta 25-17. Tiikereiden Ojansivu takoi ottelussa yhteensä 21 pistettä.

Juhani Kukkasela, Yle Urheilu