Suora

  • Rallin MM, Turkki, EK 7 - live
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, päiväkooste

NHL-pelaaja rakastui olympiajuhlissa - eksyi omissa polttareissaan kahdeksi tunniksi

Jere Lehtinen löysi kullan Lillehammerista, vaikka olympiaturnaus päättyi pronssiin. Tapaus oli rakkautta ensisilmäyksellä.

urheilu
Jere Lehtinen
Pekka Rautiainen

Lillehammerin talviolympialaisissa 1994 Suomi taisteli jääkiekossa pronssia kaatamalla Venäjän. Se tuntui kuitenkin pieneltä pettymykseltä, sillä hävisi turnauksessa vain yhden erän.

Jere Lehtinen sai kisoista kuitenkin myös kullan.

- Löysin vaimoni Jaanan, kun pronssipelin jälkeisenä päivänä menimme joukkueen kanssa ensin syömään ja sitten olimme kuppilassa. Siellä tapasimme, ja siitä se lähti. Juttelimme ja sovimme, että olemme yhteydessä, kun palaamme Suomeen.

Oulaisista kotoisin oleva Jaana oli tuolloin Lillehammerissa ystävyyskaupunkivierailulla.

Kesällä Lehtinen oli jo lähellä NHL-sopimusta, mutta hän halusi jäädä vielä vuodeksi TPS:n liigajoukkueeseen kehittymään. Myös tyttöystävän löytyminen oli tuore asia.

- Varmasti se oli rakkautta ensisilmäyksellä, kun ajattelimme, että näemme vielä Suomessa. Hän antoi vaikuttavan fiiliksen itsestään.

Pari meni naimisiin kesäkuussa 1998. Häitä edelsivät Lehtisen polttarit, jotka hän muistaa yhä hyvin.

- Jouduin esimerkiksi pesäpallopallopelissä Helsingissä heittämään aloitusheiton. Minun piti osua johonkin koriin. Sitten jouduin laulamaan yksityisellä studiolla. Onneksi en joutunut laulamaan yleisölle, koska oma lauluni ei ole hirveän jäätävää. Minun myös piti mennä ratikalla paikasta toiseen.

Polttareiden dramaattisin hetki oli vielä edessä. Lehtisen kaverit lähtivät syömään, ja hänen oli käveltävä ruokapaikkaan parin kilometrin mittainen matka.

- Minun piti talsia sinne ja eksyin matkalla, kun ei tullut hirveän hyviä ohjeita. Minulla ei tietenkään ollut puhelinta, ja siihen aikaan kännykät eivät olleet yleisiä. Pari tuntia olinkin eksyksissä.

Kun Lehtistä ei näkynyt missään, polttariporukka alkoi etsiä jääkiekkotähteä ympäri kaupunkia. Lehtisen mukaan hänen jääkiekkoystävänsä ja espoolaiset lapsuuden tutut kyselivät ohikulkijoilta, ovatko he nähneet häntä.

Lopulta satunnainen ohikulkija löysi Lehtisen ja sanoi hänelle, missä polttariporukka odottaa häntä.

- Siinä mielessä se oli hyvä sattuma, mutta polttariporukan antamat ohjeet eivät olleet kunnossa, mihin minun piti mennä.

Eksyminen omissa polttareissa ei kuitenkaan ole tuonut ryppyjä parisuhteeseen. Lehtinen vakuuttaa, että ei hirveästi riitele vaimonsa kanssa. Myös kolme lasta on syntynyt: kaksoistyttäret Anna ja Sofia sekä poika Joel.

- Kun minulle selvisi, että saan kaksoistyttäret, ajattelin, että oho. Se ei ollut shokki vaan iloinen yllätys, kesäkuussa perheensä kanssa kotikaupunkiinsa Espooseen takaisin muuttanut Lehtinen sanoo.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat