SM-liigan kapteeneilta laaja tuki Suomen homoavioliitoille

Enemmistö jääkiekon SM-liigan kapteeneista tukee tasa-arvoista avioliittolakia eli sitä, että samaa sukupuolta olevat pääsevät naimisiin Suomessa.

urheilu
Jääkiekko
Yle

Yle Urheilu tavoitti SM-liigan neljästätoista kapteenista kaksitoista. Heistä kahdeksan hyväksyy tasa-arvoisen avioliittolain.

- Kaikilla on oikeus olla oma itsensä, ja ihmisillä pitää olla oikeus päättää itse omista asioistaan ja tekemisistään, eräs kapteeneista perustelee myönteistä kantaansa.

Kaikilla on oikeus olla oma itsensä, ja ihmisillä pitää olla oikeus päättää itse omista asioistaan ja tekemisistään.

SM-liigajoukkueen kapteeni

Kolme kapteenia ei ottanut asiaan kantaa, ja kahta liigan neljästätoista kapteenista ei tavoitettu. Vain yksi kapteeni vastustaa tasa-arvoista avioliittolakia.

- En ymmärrä, miksi pitäisi päästä naimisiin, sillä kirkolla on perusteet tähän. Rekisteröitymisen pitäisi riittää, eikä tästä tarvitsisi tehdä isoa numeroa ja muuttaa perinteitä. Minulla ei ole ketään vastaan, mutta mitä muuta muutetaan sen jälkeen, jos tämä hyväksytään. Asioilla ja säädöksillä ei ole sitten enää merkitystä, vastustaja kertoo.

Tasa-arvoista avioliittolakia puolustavat kapteenit sen sijaan sanovat, että rakastuneiden on päästävä naimisiin. He myös vetoavat siihen, että julkisesti seksuaalisuutensa tunnustaneilla on oltava samat oikeudet kuin muillakin.

- Kaikkien ihmisten täytyy pystyä olemaan onnellisia.

- Jokainen tekee oman valintansa. Ei estoja tarvitse olla.

Eduskunnan täysistunnon on määrä keskustella avioliittolaista vielä tänä syksynä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat