1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Mika Salo Bianchista MTV:lle: "Ei auto saa lähteä käsistä tuplakeltaisten aikana"

Entinen F1-kuljettaja Mika Salon mielestä Japanin GP:n kilpailunjohto ei tehnyt mitään virheitä Jules Bianchin vakavaan loukkaantumiseen johtaneessa tilanteessa. Salon mukaan ranskalaiskuljettaja toimi tilanteessa väärin, kun hänellä oli liikaa vauhtia tuplakeltaisten lippujen aikana.

Kuva: EPA

Formula ykkösten Japanin GP:n tuomaristossa mukana ollut Mika Salo sanoi MTV Sportille, että Jules Bianchilla oli likaa vauhtia tuplakeltaisten lippujen aikana. Entisen suomalaisen F1-kuljettajan  mukaan kilpailunjohto ei tehnyt mitään virhettä, kun turva-autoa ei otettu radalle.

Japanin osakilpailu päättyi dramaattisesti, kun Bianchi ajautui kovalla vauhdilla päin radan sivussa ollutta traktoria. Traktori oli siirtämässä ulosajaneen Adrian Sutilin autoa. Paikalla heilutettiin tuplakeltaisia lippuja, mikä tarkoittaa sitä, että kuljettajan pitää olla valmis pysähtymään.

- Se oli yksittäinen kolari yhdessä mutkassa. Ei siitä muutenkaan laiteta aina turva-autoa. Kuskille ei ollut käynyt mitään. Autoa hoidettiin juuri pois siitä. Se oli ihan normaali tilanne. Siinä oli aivan liikaa vauhtia, sen näki kaikesta. Ei auto saa lähteä käsistä tuplakeltaisilla, Salo kertoi MTV Sportille.

- Jotkut sanovat, että turva-auto olisi pitänyt tulla sen takia, koska satoi enemmän, mutta ei sade ole koskaan samanlaista. Osa kuskeista kävi vaihtamassa sadekelin renkaat alle uudestaan, eikä ajanut niillä käytetyillä, kuluneilla välikelin renkailla, joilla ei kuulu ajaa sellaisessa kelissä muutenkaan. Kyllä se oli ihan oikea päätös, entinen F1-kuljettaja pohti.

Lue MTV:n juttu aiheesta (siirryt toiseen palveluun)