Blues-kapteeni SM-liigan homopelaajista: "Jokainen saa olla sellainen kuin on"

Kim Hirschovits toivoo, että suomalaisessa jääkiekkoilussa päästään mahdollisimman nopeasti tilanteeseen, että homous on normaali asia ilman uutisjuttuja.

Kim Hirschovits Kuva: Tomi Hänninen

Jääkiekon SM-liigassa pelaavan Espoo Bluesin kapteeni Kim Hirschovits suhtautuu positiivisesti liigan homopelaajiin. Hirschovits sanoo tuntevansa itsekin muutamia liigan homoja, ja hänen mielestään asiasta ei tarvitsisi tehdä isoa numeroa.

- Mielestäni kenelläkään ei ole ollut isompaa ongelmaa minkään kanssa. En ole ainakaan törmännyt sellaisiin asioihin, missä olisi pitänyt joistain asioista hiiskua, salailla tai se ei olisi ok. Mitään ongelmia ei ole ollut niissä paikoissa, missä olen itse ollut, Hirschovits kertoo.

Jokainen saa olla sellainen kuin hän on, ja heillä on siihen oikeus. Ketään ei saa syrjiä ihonvärin, seksuaalisen suuntautumisen tai ihan minkä muun asian vuoksi. Silloin kun ihminen on onnellisimmillaan, hän pelaa parasta kiekkoa.

Kim Hirschovits

Hänen tuntemansa homojääkiekkoilijat eivät ole tehneet itsestään isoa numeroa.

- Eikä sitä ole tehnyt kukaan muukaan, vaan hommia on tehty normaalisti ja pelattu jääkiekkoa. Hommia on tehty yhdessä, ja asiasta ei ole koskaan ollut mitään tarvetta enempää keskustella. Se on ollut kaikille ihan fine.

Hirschovits tähdentääkin, että jos pelaaja tekee joukkueen eteen täysillä yhteisiä, on ihan sama, onko hän homo tai hetero.

- Jokainen saa olla sellainen kuin on, ja heillä on siihen oikeus. Ketään ei saa syrjiä ihonvärin, seksuaalisen suuntautumisen tai ihan minkä muun asian vuoksi. Silloin kun ihminen on onnellisimmillaan, hän pelaa parasta kiekkoa, Hirschovits kertoo.

Hän toivoo, että joku liigan homopelaajista tulisi julkisesti ulos. Hirschovits kuitenkin korostaa, että asianomaisilta pitää kysyä, haluavatko he itse, että heidän seksuaalisuudestaan tehdään iso numero.

- Minusta se on normaalia, että he ovat sellaisia kuin ovat. Jos heillä on sellainen tunne, että heillä on tarve tulla esiin tai sanoa asiasta, se voisi olla jollekin rohkaiseva tekijä. Uskon, että monelle ei ole iso juttu kuuluttaa sitä joka puolelle. Olenkin keskustellut joskus heidän kanssaan, ja heillä ei ole ollut mitään tarvetta kuuluttaa siitä isolle yleisölle, sillä heillä on kaikki ihan hyvin, Hirschovits sanoo

Hän sanookin, että kaikki liigan homot ovat varmasti sinut itsensä kanssa. Hirschovits kuitenkin uskoo, että asiasta puhuminen voisi helpottaa heidän lisäksi niitä, joilla on vielä kipuja siitä, uskaltavatko he olla sellaisia kuin ovat.

Hirschovits myös toivoo, että suomalaisessa jääkiekkoilussa päästään mahdollisimman nopeasti siihen tilanteeseen, että homous on normaali asia ilman uutisjuttuja.

- En ole nähnyt siinä missään vaiheessa mitään ongelmaa. Ainakaan itselleni se ei ole ollut minkäänlainen ongelma tai iso juttu. Nyt siitä on tehty varsin iso juttu.