Suora

  • "Äiti, anna mä menen": Mikael Hagelstam muutti 13-vuotiaana ulkomaille tanssin vuoksi - ei välitä, kun virolaisvalmentajat huutavat hänen tuhlaavan vanhempiensa rahoja
  • Urheiluruutu

Olympiamitalistilla välirikko kipparin kanssa – miten käy Rion?

Lontoon olympiakisoissa Match racingin pronssia juhlineen Mikaela Wulffin Rio-projekti on ottanut takapakkia. 470-luokassa purjehtivan Wulffin ja hänen kipparinsa Julia Toroin tiet ovat eronneet.

urheilu
Mikaela Wulff (vas.) juhli Lontoon olympialaisissa pronssia Silja Lehtisen ja Silja Kanervan kanssa.
Mikaela Wulff (vas.) juhli Lontoon olympialaisissa pronssia Silja Lehtisen ja Silja Kanervan kanssa.EPA

Mikaela Wulff purjehti Lontoon olympiakisoissa Silja Lehtisen ja Silja Kanervan kanssa Match racingissa olympiapronssia. Lehtinen lopetti uransa vuosi olympialaisten jälkeen, Kanerva jatkoi uraansa 49er FX –luokassa ja Wulff siirtyi 470-luokkaan Julia Toroin gastiksi.

Wulffilla ja Toroilla oli tavoitteena menestyä vuoden 2016 Rion olympialaisissa, mutta nyt projekti on jäissä, sillä kaksikko on lähtenyt eri teille.

- Kaikin puolin tosi harmi juttu. Totesimme yhdessä, että tämä meidän yhteistyömme ei olisi johtanut toivottuun lopputulokseen eli menestykseen Riossa, Wulff sanoi Yle Urheilulle.

Wulff ei kuitenkaan lopeta kilpailemista, vaan yrittää liiton päävalmentajan Sari Multalan avustuksella löytää uuden kipparin. Wulff myöntää, ettei tehtävä ole helppo.

- Ei meitä purjehtijoita Suomessa liikaa ole, mutta kyllä tuolla on vaihtoehtoja. Yritetämme nyt tehdä hyvän pohjatyön, ja toivottavasti sieltä löytyy se oikea.

Wulff ja Toroi sijoittuivat syyskuussa purjehdituissa Santanderin MM-kisoissa vasta 42:nneksi. Wulff ei halunnut kommentoida menneitä, vaan keskittää katseensa tulevaan. Uuden kipparin löytymisessä tulee kuitenkin kiire, jos hän mielii päästä Rion olympialaisiin.

- Aikaahan ei urheilussa ole ikinä tarpeeksi, mutta yksi hyvä juttu on siinä, että meidän MM-kisamme siirtyvät maaliskuulta syyskuulle. Se antaa tosi paljon lisäaikaa, sillä nyt kisoihin on vuosi. Uusi kippari pitää löytyä ehdottomasti tämän vuoden puolella. Lähikuukausina pitäisi asiat olla kunnossa, tai muuten voi olla hankalaa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat