Suora

  • Urheilustudio
  • Zao, naisten kilpailu
  • Wengen, miesten alppiyhdistetyn pujottelu
  • Wengen, miesten alppiyhdistetyn pujottelu

Olli Tuominen hoitamaan myös squashin päävalmentajuutta

Suomalaista squashia maailman kärjen tuntumassa jo lähes parikymmentä vuotta pitänyt Olli Tuominen ottaa vastuuta pelaamisen ohella myös maajoukkueen päävalmentajan tehtävistä.

urheilu
Vieraana squashin Euroopan mestari Olli Tuominen.
Olli Tuominen. (Arkistokuva)Yle

Suomen miesten ykkösluotsina toistaiseksi työskentelevä Mika Monto siirtyy vuoden vaihteessa valmentajaksi Malesiaan. Olli Tuominen jatkaa yhä pelaajauraansa, mutta hoitaa jatkossa myös miesten maajoukkueen päävalmentajuutta. Tuominen koordinoi toimintaa ja valmennusta ainakin tulevan kevään ajan.

- Tämä tuli väliaikaratkaisuna. Kevään ajaksi noita valmennustehtäviä on jaettu. En mä kokonaan itse myöskään tänä keväänä kanna sitä pestiä hartioillani, Tuominen taustoittaa muutosta.

Tuominen pelaa ammattilaisena jo 19. kauttaan ja on ollut pitkään maailmalla suomalaisen squashin keulakuva.

- Osa sitä maajoukkueen valmennushommasta oikeastaan ihan luonnollisestikin tuli sitten mun hoidettavaksi.

Tuomisen omana valmentajana työskentelee tällä hetkellä Kai Peltonen. Tuominen valmistautuu edelleen tiukasti tuleviin kisoihin. Hän on lokakuun maailmanlistalla 31. ja toinen suomalainen Henrik Mustonen 35. Miehet tähtäävät seuraavaksi marraskuun puolivälin MM-kisoihin Qatarissa.

- Valmennuspuoli on ihan mielenkiintoinen asia. Se on yksi niistä vaihtoehdoista kun tuntuu, että oma ura ei enää etene. Ei se mahdotonkaan vaihtoehto ole tulevaisuudessa, visioi Olli Tuominen.

Mikko Hannula

Suosittelemme

Tuoreimmat