1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. urheilu

Mika Kallio: "Muutoksia tehtävä"

Mika Kallio pyörä ei tuntunut hyvältä missään vaiheessa Japanin GP:n aika-ajoissa.

Mika Kallio Kuva: AFP / Lehtikuva

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjassa Moto2-luokassa ajava Mika Kallio starttaa sunnuntain Japanin Motegin osakilpailuun kakkosrivin viidennestä lähtöruudusta. Kallio on kärsinyt viikonloppuna säätöongelmista.

- Kokeilimme kaikenlaista, mutta pyörä ei tuntunut hyvältä missään vaiheessa. Tuntuma keulaan ja eturenkaaseen oli huono, eikä ajamisesta pystynyt nauttimaan ollenkaan. Koko ajan oli fiilis, että pyörä karkaa käsistä. Joistain muutoksista oli kyllä selkeästi apua, mutta jos yhteen kohtaan saatiin parannusta, niin se kostautui sitten toisaalla. Eli käytännössä muutoksista ei ollut mitään apua kierrosaikaan, Kallio selvitti tiedotteessa..

Päivän nopeimmasta kierrosajasta vastasi Kallion tallikaveri Esteve Rabat, joka nappasi paalupaikan viimeisellä kierroksellaan. Kallio jäi Rabatin kärkiajasta 0,458 sekuntia.

- Ero ei mielestäni ollut kovin paha tällä fiiliksellä. Mutta jotain muutoksia meidän on kuitenkin vielä koitettava, sillä muuten huomisesta kisasta tulee liian vaikea. Onneksi meillä on vielä aamun warm-up aikaa.